Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ

        
                                  
          Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Του Γιώργου Μαρίνου Περιφερειακού Συμβούλου με τη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Προς όλους τους κατοίκους του Αγίου Λουκά
 
Αρχικά, η εταιρεία ΕΝΕΡΤΖΥ διακίνησε στο χωριό ένα πανάκριβο φυλλάδιο με ένα  προβατάκι ! !  στο εξώφυλλο αλλά δεν έπεισε κανέναν για την αθωότητα της μονάδας καύσης Βιοαερίου, με πρώτη ύλη απόβλητα από χοιροστάσια  και βουστάσια, (όπως αναφέρεται στα «ντοκουμέντα» της εταιρείας)  και όχι καλάμια και κλαδιά. 
Τώρα επανέρχεται, συνεχίζοντας να προσβάλλει τη νοημοσύνη των συγχωριανών μας.
Πως έχει η κατάσταση :
•  700 κάτοικοι του χωριού μας τοποθετήθηκαν με τεκμηριωμένο υπόμνημα κατά της εγκατάστασης μονάδας καύσης Βιοαερίου που θα στηρίζεται στη χρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων (ακαθαρσίες) από χοιροστάσια και βουστάσια.   
•   Το Τοπικό συμβούλιο επίσης απέρριψε την μονάδα που προσπαθεί να εγκαταστήσει η εταιρεία «ΕΝΕΡΤΖΥ» στην περιοχή  ΒΑΓΙΑ ,ΑΦΙΛΕΟΥ.  
• Την Παρασκευή 17 Οκτώβρη το Δημοτικό Συμβούλιο, του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου  απέρριψε την εγκατάσταση της μονάδας στο χωριό και η απόφαση αυτή θα αποσταλεί στην  Περιφέρεια και στους άλλους αρμόδιους φορείς. 
Τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν πανικό στους ανθρώπους της «ΕΝΕΡΤΖΥ» και προσπαθούν να ξεγελάσουν το χωριό πως οι ακαθαρσίες των γουρουνιών και των μοσχαριών μπορούν να γίνουν «χρυσός».
Το κυνηγητό του κέρδους και του πλούτου τυφλώνει.
Τα στοιχεία ομολογούν ότι στο χωριό θα  εισέρχονται 13.865 τόνοι αποβλήτων και θα εξέρχονται  8.395 τόνοι του υπολείμματος.
Ας αφήσουν τα παιχνίδια.  Η ουσία είναι πως το χωριό θα επιβαρύνεται κάθε χρόνο με περισσότερους από 22 χιλιάδες τόνους !! ακαθαρσίες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αυξηθούν.
Ακαθαρσίες δίπλα σε σπίτια, μέσα από τα σπίτια.
Το παραμύθι των παρακείμενων στάβλων και της χρησιμοποίησης αγροτικών δρόμων είναι για τους αφελείς.  
Ισχύουν όσα αναφέρονται στο υπόμνημα των 700 κατοίκων του χωριού και πολλά περισσότερα.
Μονάδα Βιοαερίου με απόβλητα:
•   Σε απόσταση 1.200 μέτρα από το χωριό.
•    Πάνω από την υδάτινη λεκάνη, κοντά στις γεωτρήσεις που πίνουν οι κάτοικοι  νερό. Ας αφήσουν τις αλχημείες. Η λασπουριά του χωραφιού που έχουν επιλέξει, και γνωρίζουν καλά οι παλαιότεροι,  δεν μπορεί να εξασφαλίσει καμία στεγανότητα.     
•  Μέσα σε δύο όμορφες ρεματιές, μέσα σε ελαιώνες απαξιώνοντας μια μεγάλη περιοχή, στερώντας τους κατοίκους από το δικαίωμα να εξασφαλίζουν το λάδι τους. 
Όπου υπάρχουν ακαθαρσίες, τόνοι από ακαθαρσίες, υπάρχει βρώμα , πολλαπλασιάζονται τα κουνούπια και οι μύγες.    
Ας αφήσουν τα τεχνάσματα
Οι σπουδές τους που διαφημίζουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για «καλό» , όσο και για «κακό», ανάλογα με τα συμφέροντα που υπηρετούν.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υποστηρίξαμε : 
Ότι η βιβλιογραφία αναφέρει πως ακόμα και στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις καύσης Βιοαερίου που στηρίζονται σε απόβλητα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.
ΓΙΑΤΙ :
•  Η πρώτη ύλη μπορεί να περιέχει χημικούς, βιολογικούς και φυσικούς μολυσματικούς παράγοντες, διάδοσης παθογόνων μικροοργανισμών.
•    Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι ρύπανσης του εδάφους και των νερών.
• Η  παραγωγή μεθανίου και διοξειδίου το άνθρακα περικλείουν κινδύνους έκρηξης –πυρκαγιάς.
•  Προκαλείται έντονο πρόβλημα όχλησης λόγω οσμών , μυγών κλπ αλλά και από την αυξημένη κυκλοφορία  των φορτηγών για τη μεταφορά των αποβλήτων και των υπολειμμάτων. 
•  Κτηνιατρικά ερευνητικά προγράμματα στη Δανία ερεύνησαν την επιβίωση των βακτηριδίων , των ιών και των αυγών των παρασίτων στα απόβλητα.
•  Στη Γερμανία ανιχνεύτηκαν είδη Σαλμονέλας σε πάνω από το 90% των δειγμάτων των αποβλήτων.
Αυτή είναι η πραγματικότητα  και καμία  «ΕΝΕΡΤΖΥ»  δεν μπορεί να παίξει με το χωριό και τους κατοίκους του.   
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου