Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΜΕΣΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ. «ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Άμεση υπήρξε η απάντηση της Δασάρχου Αλιβερίου κ. Γκοτζαμάνη στο  έγγραφο του Δημάρχου σχετικά με την κατάληψη δημόσιας έκτασης στο Λατομείο στην θέση Στενό Αλιβερίου καθώς και στην από 17-09-2013 διαμαρτυρία κατοίκων του Αλιβερίου στους οποίους και κοινοποιήθηκε μάλιστα η σημερινή απάντηση του Δασαρχείου.
Από την απάντηση προκύπτει ότι το Δασαρχείο είχε ενημερωθεί ήδη από τους κατοίκους με το προαναφερόμενο έγγραφό τους που έχει ήδη προ δέκα ημερών δημοσιευτεί στο ΛΑΛΑ ΤΟ (http://www.lala-to.blogspot.gr/2013/09/blog-post_21.html). Κατόπιν της ενημέρωσης αυτής έχει ήδη ξεκινήσει την συγκέντρωση στοιχείων προκειμένου να προβεί στην έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής  η εκτέλεση του οποίου θα αποτελέσει ασφαλώς και την πρώτη δραστική ενέργεια για την επανάκτηση της χρήσης του χώρου από το Δασαρχείο. Όπως όμως είχαν καταγγείλει οι κάτοικοι, προκύπτει και από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου αλλά   διαπίστωσε ήδη και το Δασαρχείο, στον χώρο αυτό έχουν γίνει και  παρεμβάσεις όπως αποθήκευση αδρανών υλικών και απορριμμάτων- μπαζών από δημοτικά έργα στο Αλιβέρι, έχει τοποθετηθεί  περίφραξη και είσοδος με λουκέτο καθώς και τοποθέτηση μπαζών που δεν επιτρέπουν την είσοδο, δηλαδή ενέργειες που δείχνουν προσπάθεια καταπάτησης και ιδιοποίησης του συγκεκριμένου δημόσιου δασικού χώρου. Οι κάτοικοι έχουν καταγγείλει τον Δήμο ως πρωταγωνιστή της καταπάτησης του δημόσιου αυτού δασικού χώρου. Για όλα αυτά το Δασαρχείο θα συνεχίσει την έρευνά του και θα προβεί στις επιβαλλόμενες από τον νόμο ενέργειες.
Είναι γεγονός πάντως ότι ο Δήμαρχος θυμήθηκε σήμερα να ενημερώσει  το Δασαρχείο για την κατάληψη του χώρου από τους Ρομά μετά την αποτυχία να βρει χώρο για την μετεγκατάστασή τους. Αφού λοιπόν τα βρήκε ως τώρα σκούρα έσπευσε να μεταβιβάσει την ευθύνη και να βγει απ΄έξω. Πολύ φοβούμαστε ότι για άλλη μία φορά «πήγε για μαλλί και θα βγει κουρεμένος». Είμαστε βέβαιοι ότι το Δασαρχείο εφαρμόζοντας τον νόμο και με την συνδρομή της εισαγγελικής αρχής θα καθαρίσει το τοπίο από τους Ρομά και όχι μόνο και θα επανακτήσει την κατοχή του ως δημόσιας δασικής έκτασης. Αλίμονο σε άλλους…
Τέλος, χαιρετίζουμε την καθυστερημένη ευαισθησία του κ. Δημάρχου για την καταγγελία των καταπατητών Ρομά. Η ευαισθησία αυτή θα  είναι όμως υποκριτική εάν δεν καταγγείλει – όχι ίσως στο Δασαρχείο διότι αυτό έχει ήδη εξαντλήσει την νόμιμη και δικαστική διαδικασία αλλά- στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος  την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που έχουν προξενήσει με την παράνομη καταπάτηση, κατοχή και ασύδοτη εκμετάλλευση επίσης δημοσίων δασικών χώρων που λειτουργούν ως «Λατομεία» στην περιοχή Κύμης και Κονιστρών αλλά και αλλού, κατά σύμπτωση από πολιτικούς και όχι μόνο φίλους του ή και συνεργάτες και τα οποία καταγγέλλουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου