Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF


O Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων κ. Γιώργος Λαγανάς είχε την καλοσύνη   να μας κοινοποιήσει Απόφαση της Πολεοδομίας Κύμη με την όποια αναστέλλονται  οι εργασίες για τις εγκαταστάσεις  της καύσης σκουπιδιών (RDF) από την ΑΓΕΤ. Η σχετική κοινοποίηση στον Σύλλογο έφθασε μετά από είκοσι ημέρες, τόσο διήρκησε το ταξίδι του εγγράφου από την Κύμη στο Αλιβέρι αλλά ήρθε.
Όπως δηλώνει ο κ. Λαγανάς ο Σύλλογος διαβεβαιώνει όλους τους κάτοικους της ευρύτερης περιοχής που ανησυχούν, ότι « αγώνας μας συνεχίζεται και μέσα  στις δικαστικές αίθουσες  ΣτΕ ,Διοικητικά Δικαστήρια, με ελάχιστα υλικά μέσα  με επίμονη και επίμονη άλλα και μέσα από την κοινωνία και τους μαζικούς αγώνες που πότε δεν απεμπολήσαμε άλλα θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους»

Η Απόφαση της Πολεοδομίας αναστέλλει τις εργασίες  για τις εγκαταστάσεις καύσης των σκουπιδιών (RDF) για 60 ημέρες μετά από την  αποδοχή της Αίτησης Αναστολής  με αριθμό 2155/20-12-2012 η οποία συνόδευσε την  με αριθμό 2112/13-12-2012 Αίτηση Ακύρωσης που κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά από τον «Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων». Με την Αίτηση Ακύρωσης  προσβάλλεται η με αριθμό 99/2012 Οικοδομική Άδεια.

Συγχαίρουμε τον Σύλλογο και τους κ. Γ. Λαγανά και Ευ. Σπίθα για την σταθερή επιμονή τους στον αγώνα για το Περιβάλλον και την αποτροπή της καύσης του RDF στο Μηλάκι και καλούμε την τοπική κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί  για την καλύτερη ποιότητα ζωής στον τόπο μας.
 ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου