Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



Δημοσιεύτηκε χθες ο διορισμός του κ. Δημητρίου Τσάκα στην θέση του ιδιαίτερου γραμματέα του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου. Η θέση αυτή είναι θέση μετακλητού υπαλλήλου, όπως των ειδικών συμβούλων του δημάρχου και προβλέπεται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.  Οι αποδοχές είναι ίσες με τις αποδοχές του Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου.
Ο κ. Τσάκας κατέθεσε την αίτησή του στις 27 Σεπτέμβρη και διορίστηκε την επομένη 28 Σεπτέμβρη, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό αφού σύμφωνα με τον νόμο αποφασίζει μόνος του ο Δήμαρχος για τον διορισμό και επίσης δεν προβλέπεται πρόσκληση ενδιαφέροντος για να γίνει επιλογή.
Ευχόμαστε στο κ. Ιδιαίτερο Γραμματέα, θεσμό που εφαρμόζεται πρώτη φορά στην περιοχή μας,  καλή επιτυχία και να βοηθήσει την βελτίωση της λειτουργίας του Δημάρχου.
Πάντως δεν πρέπει να διαφύγει του σχολιασμού το γεγονός ότι προστίθεται ένας επιπλέον μισθοδοτούμενος από το Δημοτικό Ταμείο στην «στρατιά» των ειδικών συνεργατών και συμβούλων (ο αριθμός των θέσεων είναι ίσος με αυτό των αντιδημάρχων), ενώ γίνονται δεκτοί και νέοι εργαζόμενοι με μετατάξεις όταν ο Δήμος συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που δεν μπορούν να καλύψουν πλέον τις δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού. 
Λίγη αυτοσυγκράτηση και περιορισμός των δαπανών αυτή την δύσκολη περίοδο δεν βλάπτει. Καλύτερη αξιοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού χρειάζεται. Εκτός εάν στο προσωπικό του δήμου δεν υπάρχει έμπιστος με προσόντα ικανά για να στελεχώσει το ιδιαίτερο γραφείο του Δημάρχου.
Σε κάθε περίπτωση Καλή Τύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου