Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΜΗΣ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ





Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να κατηγορήσει τους μαθητές του Λυκείου Κύμης που αντιδρούν και ζητούν μια καλύτερη σχολική χρονιά
Δεν έχουν Βιβλία
Δεν έχουν Καθηγητές
Δεν έχουν θρανία γιατί είναι παλιά και κατεστραμμένα.
Αυτά και άλλα εξίσου τραγικά αναφέρουν ειδησεογραφικές σελίδες της περιοχής (www.kimanews.gr)  όπου περιγράφει με μελανά γράμματα την κατάσταση «Τα μισά σώματα των καλοριφέρ δεν λειτουργούν, εξαέρωση κάποιες προηγούμενες χρονιές έκαναν οι μαθητές. Δεν έχουν ούτε γήπεδο μπάσκετ, οι τουαλέτες σε κακό χάλι και μιλάμε για τουαλέτες σχολείου! Βιβλιοθήκη; Κλειστή προς τους μαθητές. Οι αίθουσες σε μαύρο χάλι, στην Α1 και στην Γ1 τα παράθυρα χρειάζονται επισκευή, η οροφή στάζει με την πρώτη βροχή. Στην Γ2 λείπει το πόμολο από την πόρτα... γελοίο;»
Το 2009 διατέθηκε από τον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Στυλιανίδη το ποσόν των 200.000 ευρώ για την Αναβάθμιση Γυμνασίου- Λυκείου Κύμης και σε ανακοίνωση του Δήμου την 11η Νοεμβρίου 2009 στον τύπο (βλ. http://www.servitoros.gr/news/view.php/25737/ ) διαβάζουμε τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν. Βέβαια στις 30/9/2012 λήγει η 11η παράταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση του έργου. Έγιναν άραγε όλα αυτά; Έγιναν μεταξύ των άλλων οι καινούργιες τουαλέτες ή διαμορφώθηκαν οι τουαλέτες κάτω από τις σκάλες του πρώτου ορόφου του Λυκείου, όπως γράφει το δημοσίευμα. Εάν έγιναν τότε οι μαθητές υπερβάλλουν. Εάν δεν έγιναν κακώς διότι οι περιγραφές του παραπάνω δημοσιεύματος δείχνουν τρικοκοσμικό σχολείο. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος πρέπει να κάνει αυτά τα λίγα που μπορεί, δηλαδή να αλλάξει τα πόμολα, τα βελτιώσει τις τουαλέτες, να επισκευάσει τα παράθυρα. Ας κόψει από αλλού που μπορούν να περιμένουν  για να δώσει στα παιδιά του Λυκείου ανθρώπινες συνθήκες μάθησης. Διότι έτσι και αλλιώς ο Δήμος είναι υπεύθυνος και υπόχρεος για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου