Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

350.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης

Σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Αυτιά ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης αναφερόμενος στη χρηματοδότηση των πυρόπληκτων δήμων ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου θα χρηματοδοτηθεί με 350.000 Ευρώ για την αντιμετώπιση των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά στον πρώην Δήμο Αυλώνος, δηλαδή σε Οριό, Αυλωνάρι, Οκτωνιά, Αχλαδερή αλλά και στις Πετριές του πρώην Δήμου Δυστίων. Όταν έρθουν αυτά τα χρήματα θα κατανεμηθούν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι προφανές ότι και τα 350.000 ευρώ πρέπει να διατεθούν αποκλειστικά και  μόνο για έργα αποκατάστασης των ζημιών και αντιπλημμυρικής προστασίας στις τοπικές κοινότητες που επλήγησαν. Οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά κυρίως τα τοπικά συμβούλια αυτών των κοινοτήτων οφείλουν να έχουν λεπτομερή έλεγχο των δαπανών. Διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι για τυχόν κατασπατάληση των πόρων αυτών σε άλλους τομείς.  Η στενή παρακολούθηση της διάθεσης των δαπανών είναι  εξάλλου αυτονόητη αφού οι αρμόδιοι κάθε επιπέδου με τα λάθη και τις παραλήψεις τους έκαψαν την περιοχή  δεν θα πρέπει να μείνουν σε «χλωρό κλαρί».
Στις χωματουργικές εργασίες να δουλέψουν όλοι οι χωματουργοί που κατοικούν  στα προαναφερόμενα πυρόπληκτα χωριά αναλογικά με τον αριθμό των μηχανημάτων ή οχημάτων που πρέπει να διαθέσουν και ιδίως αυτοί που εδώ και δύο χρόνια δεν πήραν φράγκο. Χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Με άλλα λόγια, όλα τα χρήματα πρέπει να πέσουν σε έργα και επαγγελματίες των πυρόπληκτων χωριών.
Σε τελική ανάλυση είναι σκανδαλώδες από μία επιχορήγηση που έδωσε η Κυβέρνηση για τις πυρόπληκτες περιοχές να επωφελούνται κυρίως οι πολιτικοί φίλοι  κυβερνητικών στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου