Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Κάλεσμα για εθελοντές στις εκλογές για τον ηγέτη της ενιαίας Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Τώρα ξεκινούν όλα με τη συμμετοχή των πολιτών.

Στις 12 Νοέμβρη και εάν χρειαστεί στις 19 Νοέμβρη 2017 διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου πολιτικού φορέα της ενιαίας πλέον Κεντροαριστεράς, δηλαδή του πολιτικού χώρου μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.
Υποψήφιοι είναι 9 πολιτικοί: Η Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Σταύρος Θεοδωράκης Πρόεδρος του Ποταμιού, ο Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων, ο Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής, ο Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής πρώην Υπουργος, ο Γιάννης Ραγκούσης πρώην Υπουργός, ο Απόστολος Πόντας, Πρόεδρος του μικρού κόμματος ΕΔΕΜ, ο Κώστας Γάτσιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου και ο Δημήτρης Τζιώτης, Διαφημιστής.
Εάν δεν εκλεγεί κανείς στον πρώτο γύρο οι εκλογές θα επαναληφθούν μεταξύ των δύο πρώτων την επομένη Κυριακή.
Τις εκλογές διοργανώνει Ανεξάρτητη Επιτροπή με επικεφαλή τον Καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και εκπροσώπους σε όλες τις Περιφέρειες και τους Νομούς. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλιβιζάτου ορίστηκε ο Δικηγόρος Δημήτρης Κατσούλης, πρώην Δήμαρχος Αυλώνος και στον Νομό Εύβοιας ορίστηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας Γιώργος Μπαντούνας.
Με ανακοίνωση του εκπροσώπου της Επιτροπής στην Περιφέρεια Δημήτρη Κατσούλη καλούνται οι πολίτες που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές για να στελεχώσουν τις Εφορευτικές Επιτροπές και να αναλάβουν τον χειρισμό των τάμπλετ με οποία θα γίνει η ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών καταλόγων. Όποιος επιθυμεί να μετέχει ως Εθελοντής μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο site της Επιτροπής Αλιβιζάτου, www.dpekloges.gr και στην σελίδα ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ να μπει στην φόρμα και να εγγραφεί. Από του Εθελοντές που θα γραφτούν στην φόρμα θα επιλεγούν από τον Νομαρχιακό Εκπρόσωπος και τους Εκπροσώπους των Υποψηφίων στο Νομό Εύβοιας τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών.
Υπάρχει ανάγκη αρκετών Εθελοντών και γιαυτό καλούνται όσοι θέλουν να βοηθήσουν να εγγραφούν όσο γίνεται πιο έγκαιρα έτσι ώστε να έχουν χρόνο να εκπαιδευτούν στη διαδικασία των εκλογών.
Στις εκλογές μπορεί να ψηφίσει όποιος πολίτης θέλει να εγγραφεί στο νέο Πολιτικό Φορέα ανεξάρτητα που ανήκει έως σήμερα. Πρόκειται για έναν Νέο Πολιτικό Φορέα που θα τον διαμορφώσει η συμμετοχή των πολιτών.
Ο πολίτης που θέλει να ψηφίσει πρέπει να είναι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους των Εθνικών Εκλογών αλλά ψηφίζει όπου αυτός θέλει διότι οι Εκλογικοί Κατάλογοι είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένοι και έτσι καταγράφεται όπου και εάν ψηφίσει ενώ αποκλείονται οι διπλοψηφίες. Ψηφίζει αφού έχει ταυτότητα ή άλλο έγγραφο που ισοδυναμεί με ταυτότητα. ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΟΥΤΕ "ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ"  ΨΗΦΟΣ.
Κατά την ψηφοφορία ο πολίτης δηλώνει εάν θέλει να γραφτεί στον Νέο Φορέα και εάν απλώς θέλει να δηλώσει Φίλος. Εκεί διαμορφώνεται ο Εκλογικός Κατάλογος του Φορέα με βάση τον οποίο θα γίνει η τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία. Δηλαδή δεν ισχύει κανένας εκλογικός κατάλογος υφιστάμενου κόμματος που συμμετέχει στη διαδικασία (Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΕΔΕΜ, ΚΙΔΗΣΟ κ.λ.π.)
Στις εκλογές ο πολίτης πληρώνει 3 ευρώ κατά την προσέλευση στην κάλπη. Μπορεί όμως να προεγγραφεί και μέσω ιντερνετ με τρόπο που θα παρουσιάσουμε σε επόμενο άρθρο.
Προς το παρόν γίνεται έκκληση στους πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν ως εθελοντές για να στελεχώσουν τις εφορευτικές επιτροπές να το δηλώσουν στην φόρμα που προαναφέρουμε και να το κάνουν όσο πιο έγκαιρα γίνεται.
Στην Εύβοια θα στηθούν 19 Εκλογικά Κέντρα: 2 Χαλκίδα, και από 1 Νέα Αρτάκη, Βασιλικό, Βαθύ Αυλίδος, Αμάρυνθος, Αλιβέρι, Αυλωνάρι, Κύμη, Στύρα, Κάρυστος, Σκύρος, Ψαχνά, Στενή, Μαντούδι, Λίμνη, Βασιλικά Ιστιαίας, Ιστιαία, Λουτρά Αιδηψού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου