Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Καταγραφή και εκτίμηση ζημιών από τις χιονοπτώσεις.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                         ΑΛΙΒΕΡΙ 19/1/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν το τελευταίο διάστημα την περιοχή μας, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές, στις Δημόσιες και Δημοτικές υποδομές, στις περιουσίες των πολιτών, και στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.
Για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν σε όλη την έκταση του Δήμου, με απόφαση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου, συγκροτήθηκαν δύο (2) επιτροπές , οι οποίες θα επισκεφθούν όλα τα Τοπικά και Δημοτικά Διαμερίσματα.
Στις επιτροπές θα συμμετέχουν ένας υπάλληλος από την Πολεοδομία του Δήμου, ένας υπάλληλος από τις τεχνικές υπηρεσίες και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας στην οποία γίνεται η καταγραφή της ζημιάς.
Προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των επιτροπών καταγραφής, καλούνται οι Δημότες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά να την δηλώσουν άμεσα στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.
Όσοι έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά στο ζωικό ή φυτικό τους κεφάλαιο, καλούνται να τα δηλώσουν έγκαιρα στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.
Τα συνεργεία καταγραφής των ζημιών, θα αρχίσουν την καταγραφή κατά προτεραιότητα από τις Δ.Ε Κύμης και Κονιστρών που είχαν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από τις εκτεταμένες χιονοπτώσεις, το πολικό ψύχος και τον παγετό.
Προκειμένου οι επιτροπές να ολοκληρώσουν όσο περισσότερο έγκαιρα γίνεται το έργο τους, παρακαλούνται όλοι όσοι έχουν υποστεί ζημιές που προέρχονται από τις χιονοπτώσεις και το παγετό να τις γνωστοποιήσουν στους προέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων για να καταγραφούν και να εκτιμηθούν.

                                                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου