Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Χαλκίδα

Σε πολιτική εκδήλωση - συνεστίαση στη Χαλκίδα μίλησε το βράδυ της Παρασκευής 13 Γενάρη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο κέντρο «Ποσειδωνία». Ο χώρος πλημμύρισε από κόσμο όλων των ηλικιών, που υποδέχθηκαν τον Δ. Κουτσούμπα με χειροκροτήματα φωνάζοντας το σύνθημα «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, με το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Παρατίθενται αποσπάσματα από την ομιλία του:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι
Φίλες και φίλοι

Με την ευκαιρία και της σημερινής εκδήλωσης θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλες και σε όλους καλή και αγωνιστική χρονιά.
Και πραγματικά το 2017 μπορεί να είναι μία καλή και αγωνιστική χρονιά, μια χρονιά που μπορεί να γίνει ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας, ισχυροποίησης του ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο για το λαό μας.
Μπορεί βέβαια η νέα χρονιά στην Εύβοια μαζί με το χιονιά να έφερε και πολλά προβλήματα στα χωριά και στους κατοίκους που βρίσκονται ακόμα αποκλεισμένοι στα σπίτια τους πολλοί χωρίς ρεύμα και νερό και με την αγωνία τι θα γίνει με τις καλλιέργειες, τι θα γίνει με τη ζωική παραγωγή.
Και με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης εδώ στην Χαλκίδα, στην Εύβοια η οποία σε ένα μεγάλο μέρος της ακόμα δοκιμάζεται από το χιονιά θέλουμε να πούμε το εξής:
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν κινδυνεύουν από μια φυσιολογική κακοκαιρία, αλλά από τις συνέπειες της πολιτικής, που υπηρετεί την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και την απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου.


Κινδυνεύουν από την έλλειψη επαρκών υποδομών για την προστασία της ζωής, της περιουσίας τους και της ασφάλειάς τους.
Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση χρειάζεται με κάθε μέσο που διαθέτει το κράτος να διασφαλίσει τροφή, φάρμακα και νερό για όλους τους κατοίκους, εκτός των άλλων να διασφαλίσει και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους των περιοχών που έχουν αποκλειστεί ή έχουν δυσκολία προσέγγισης.


Να διασφαλιστεί η παρουσία γιατρών και φαρμάκων για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Να υπάρξει πλήρης αποζημίωση για καταστροφές στην παραγωγή.

Φίλες και Φίλοι

Μπορεί η νέα χρονιά να ξεκίνησε με νέα βάρη για τη λαϊκή οικογένεια…

Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να παζαρεύει με το κουαρτέτο ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2028 και βάλε…

Να συζητάει την επέκταση του αυτόματου "κόφτη"…

Να σχεδιάζει τα μέτρα για το χρέος με ορίζοντα το 2060…

Και να ετοιμάζεται να κλείσει τη 2η αξιολόγηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα…

Όμως η εργατική τάξη, ο λαός μας, έχει μπροστά του μόνο μία επιλογή:

Να μη συμβιβαστεί με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του, να μην αποδεχθεί μια ζωή χωρίς δικαιώματα γι' αυτόν και τα παιδιά του.

Κι αυτά τα λέμε και δω στο λαό της Χαλκίδας, Εύβοιας που ζει από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης.

Κι εδώ σ’ αυτή την περιοχή έκλεισαν δεκάδες εργοστάσια στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και πέταξαν στο δρόμο της ανεργίας χιλιάδες εργάτες.

Κι εδώ επεκτείνονται οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας σε μια σειρά χώρους δουλειάς. Κι αυτές οι συνθήκες είναι σύμφωνες με το λεγόμενο ευρωπαϊκό κεκτημένο που επικαλούνται συνεχώς τα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι και η πρόσφατη απόφαση του ευρωδικαστηρίου που με αφορμή την προσφυγή της πολυεθνικής "Lafarge" σχετικά με τις απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας, ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Επιβεβαιώνεται ότι ο εργασιακός μεσαίωνας, η διαρκής ανασφάλεια και η ένταση της εκμετάλλευσης είναι οι αξίες της ΕΕ, για να υπηρετήσει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Η εν λόγω απόφαση εκθέτει την κυβέρνηση και τα παραμύθια που πουλάει, ότι δήθεν τα κεκτημένα και οι πρακτικές της ΕΕ θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους.

Την εκθέτει η γενικότερη εξέλιξη και αποκαλύπτονται τα παραμύθια που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του κ. Τσίπρα πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση στους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας ότι θα εξασφάλιζε τη λειτουργία του εργοστασίου και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Θέλουμε να επαναλάβουμε και με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας.

Tο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά και δίνει όλες του τις δυνάμεις για την απόκρουση παλιών και νέων αντεργατικών μέτρων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών που περνά μέσα από τον αγώνα για τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την υπηρετούν.

Ο λαός μας μπορεί τώρα να γυρίσει την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα που μαλώνουν για το ποιος θα γίνει ο εκλεκτός του κεφαλαίου.

Ο λαός μας μπορεί να απαντήσει με την οργάνωση της πάλης του, με τη συσπείρωσή του γύρω από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Είναι αλήθεια ότι οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδείχτηκαν πιο αποτελεσματικές για το κεφάλαιο για τους ξένους συμμάχους του.

Της αναγνωρίζουν όχι μόνο την αποφασιστικότητά της να φέρνει στη Βουλή και οι αριστεροί βουλευτές της να ψηφίζουν αντιλαϊκούς νόμους, - όπως έκαναν πριν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τους άλλους.

Αλλά κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ του αναγνωρίζουν την ικανότητα να "βαφτίζει το κρέας ψάρι".

Και μην πάμε μακριά:

Το εφάπαξ επίδομα που έδωσε παραμονές των γιορτών σε ορισμένες κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων το βάφτισε "13η σύνταξη".

Το νόμο λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, το βάφτισε "προστασία των αδυνάτων".

Την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών που προϋποθέτουν το τσάκισμα του ελληνικού λαού τη βαφτίζει "δίκαιη ανάπτυξη".

Και η πρόκληση συνεχίζεται.

Την άμεση εμπλοκή, συμμετοχή στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας τη βαφτίζει "διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας"!

Έλληνες και ξένοι κεφαλαιοκράτες, της αναγνωρίζουν την ικανότητα να ενσωματώνει στο σύστημα, να αποπροσανατολίζει, να εξαπατά -όχι για πολύ ακόμα βέβαια- μαζικά και επαναλαμβανόμενα τα λαϊκά στρώματα, την ίδια ώρα που παριστάνει για ξεκάρφωμα, ότι διαφοροποιείται ιδεολογικά από τη ΝΔ.

Η προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς το χώρο της κεντροαριστεράς, ο οποίος αξιοποιεί και το χαρτί της συνεργασίας του με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, σκοντάφτει και σε ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της σοσιαλδημοκρατίας και ιδιαίτερα στον επί δεκαετίες βασικό της φορέα στην Ελλάδα, στο ΠΑΣΟΚ, που δεν φαίνεται δυνατό να ανακάμψει, αφού παραδέρνει σε αντιφάσεις και την θέση του καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε πιο "πασόκος" από το παλιό ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, και στο ΠΑΣΟΚ δεν σταματούν τις απεγνωσμένες προσπάθειες να φέρουν ξανά τα «περσινά ξινά σταφύλια», τύπου Γιώργου Παπανδρέου, για να «φτιάξουν» ξανά το κόμμα τους με αυτούς που ευθύνονται σημαντικά για τα μνημόνια και την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο λαός και η χώρα.

Φίλες και Φίλοι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για αυτές ακριβώς τις ικανότητες που έχει και για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κεφάλαιο απολαμβάνει και τη στήριξη της αστικής τάξης της χώρας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, των ΗΠΑ.

Και γι' αυτό άλλωστε βγαίνουν στα κεραμίδια η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα, που θεωρούν τον εαυτό τους τον πιο αυθεντικό εκφραστή των συμφερόντων όλων αυτών.

Η κριτική τους στην κυβέρνηση, δεν είναι ούτε για τους στόχους, ούτε για την κατεύθυνση, είναι για το αν η κυβέρνηση έχει πυξίδα και σχέδιο για να τους υλοποιήσει, εάν είναι αποφασισμένη, αποφασιστική, ικανή να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική.

Η ΝΔ επικαλείται το αριστερό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, τις ιδεοληψίες του, τα ταξίδια στην Κούβα, που δήθεν τον εμποδίζουν να προχωρήσουν τα μέτρα γρήγορα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βολεύεται όταν η ΝΔ, τα άλλα αστικά κόμματα αλλά και μέσα ενημέρωσης τον παρουσιάζουν ως περίπου κομμουνιστική, αριστερή, φιλοσοβιετική δύναμη.

Μάλιστα αποδίδουν στην υποτιθέμενη κομμουνιστική ταυτότητά του τα δεινά της κυβερνητικής πολιτικής.

Θέλουν να κολλήσουν στο σοσιαλισμό, τη ρετσινιά της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Να ταυτίσουν στη συνείδηση της νεολαίας τον σοσιαλισμό με τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα.

Και με την ευκαιρία να πάρουν τα σκάγια και το ΚΚΕ.

Ξέρουν τι κάνουν και τι λένε. Ξέρουν τι κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιον υπηρετεί, απλά ως καλά τσιράκια και αστοί νοικοκύρηδες πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, άλλοι μηχανισμοί εντός και εκτός Ελλάδας, δεν θέλουν ο δυσαρεστημένος αριστερός κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ να κατευθυνθεί προς το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βολεύεται με αυτήν την κριτική, καθώς παρουσιάζεται σαν κάτι άλλο από αυτό που είναι.

Γι' αυτό συνεχίζει την ιδιαίτερα επικίνδυνη τακτική να καπηλεύεται χυδαία την ιστορία και τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος, να καπηλεύεται την ηρωική ΕΑΜική Αντίσταση, τον αγώνα χιλιάδων κομμουνιστών, αριστερών, άλλων ριζοσπαστών αγωνιστών.

Πότε οι ύμνοι στην Καισαριανή, στον Άη Στράτη, πότε οι αναφορές στις ματωμένες κορυφές του Γράμμου, πότε οι τιμές στον Κάστρο προκειμένου να εγκλωβίζει τους εργαζόμενους που αισθάνονται αριστεροί κι έχουν αγωνιστικές καταβολές.

Την ίδια στιγμή βέβαια κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπλύνει την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, να ξεπλύνει ό,τι πιο αντιδραστικό υπάρχει.


Μέχρι και τη Χρυσή Αυγή ξεπλένει, με κοινές πόζες σε φωτογραφίες, δηλώσεις πρώην υπουργών του περί δυνατότητας "εκδημοκρατισμού" του ναζισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου