Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Με λογισμό και μ΄ όνειρο

    

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες
Μια προεκλογική  διαδικασία έλαβε τέλος….
Μια πραγματικά γιορτή της Δημοκρατίας, έτσι όπως το σώμα των εκπαιδευτικών ξέρει να διεξάγει.
Προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε τις απόψεις μας και το πώς θέλουμε να λειτουργήσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, από την ορθή λειτουργία του οποίου εξαρτόμαστε όλοι…
Αναπτύξαμε τους δύο βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θέλουμε να πορευτούμε τα επόμενα δύο χρόνια:
•             την διαφάνεια, σε όλα όσα μας αφορούν, την οποία θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο… θέλουμε να σπάσει επιτέλους και στην δικιά μας Διεύθυνση, η λογική που μετατρέπει τους συναδέλφους σε εκλογικούς «πελάτες» … θέλουμε οι συνάδελφοί και οι συναδέλφισσές μας  να είναι γνώστες και συμμετέχοντες  σ΄ όλη την διαδικασία που αφορά την ζωή τους και τις υπηρεσιακές μεταβολές που την επηρεάζουν. Αυτό είναι εξ’ άλλου και η καρδιά της δημοκρατίας, είναι  το στοιχείο που κινητοποιεί για την συμμετοχή, είναι το εργαλείο του ελέγχου της Διοίκησης.
•             Την ισονομία για όλους…  κοινούς κανόνες, που τηρούν τους νόμους. Κανένας δεν είναι «δικό μας παιδί», κανείς  και καμιά δεν είναι αποπαίδι… όλοι σύμφωνα με τις διαδικασίες των νόμων… κανείς ευνοημένος, κανείς αδικημένος.
Αποφύγαμε να υψώσουμε τους τόνους τις αντιπαράθεσης των διαφορετικών απόψεων και προσεγγίσεων, που είναι θεμιτό να υπάρχουν, παρ΄ όλο που δεχτήκαμε επιθέσεις  και μάλιστα προσωπικές, που συμβαίνει για πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά δρώμενα,  αποκρούσαμε την  παραπληροφόρηση που έντεχνα διαχέεται στο σώμα της εκπαίδευσης και αποφύγαμε τον εύκολο μεν, αλλά αντιπαραγωγικό, δρόμο της ανεδαφικής «καταγγελίας» …
Δεν έχουμε να απολογηθούμε για κανέναν,  που εκφράζει την προσωπική του άποψη. Απολογούμαστε μόνο απέναντί σας, για αυτά που είναι  η συλλογική μας επεξεργασία και φέρει την υπογραφή της «Συνεργασίας των Εκπαιδευτικών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς», επεξεργασίες για τις οποίες είμαστε υπερήφανοι.
Διεκδικούμε την ψήφο σας, , ώστε με την καθημερινή συμμετοχή σας να εφαρμόσουμε αυτό που θεωρούμε ότι είναι το ορθό για την λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων. Δεν αποδεχόμαστε   την λογική της ανάθεσης.
Συμμετέχουμε και στα τρία ψηφοδέλτια των υπηρεσιακών συμβουλίων:
•             Για το ΠΥΣΔΕ Εύβοιας:    ΣΕΡΑ «Συνεργασία Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς»
•             Για το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς:     «Συμμαχία Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς»
•             Για το ΚΥΣΔΕ:     ΣΥΝΕΚ «Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις».
Ευχαριστούμε όλους και όλους εσάς που ακούσατε και κρίνατε τις απόψεις που αναπτύξαμε, ακόμα και σε βάρος του χρόνου σας και της υπομονής σας….
Αύριο θα αποφασίσετε ποια παράταξη και ποια πρόσωπα θα σας εκπροσωπήσουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό … μην αφήσετε κανέναν χωρίς έλεγχο, να αποφασίζει για εσάς χωρίς εσάς…. Καλή επιλογή, καλή  ψήφο….

Χαλκίδα 1 Νοεμβρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου