Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Η Πρωτοβουλία Δημοτών Αλιβερίου "Καθαρή Πόλη" απαντά στη Δημοτική Αρχή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την απάντηση με το από 20/10/2016 δελτίο τύπου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην καταγγελία των δημοτών περιοχής Αλιβερίου «Καθαρή πόλη», φαίνεται ότι η εκλεγμένη πλειοψηφία της δημοτικής Αρχής, κουβαλά πάνω της το «φάντασμα» του πρώην δημάρχου Θωμά.
Δεν είναι δυνατόν πίσω από όλα και για όλα, κατά την φαντασία τους, να βρίσκεται και να φταίει ο «άπιστος Θωμάς» και όλα να τα φορτώνουν στο «φορτηγό του Θωμά».
Δεν έχουμε χρήματα, φταίει ο «Θωμάς». Δεν μαζεύονται τα σκουπίδια, φταίει ο «Θωμάς». Ανεξέλεγκτες χωματερές, φταίει ο «Θωμάς». Που πήγαν τα λεφτά; «τα ΄φαγε ο Θωμάς» κ.ο.κ.
Η καραμέλα «…για όλα φταίει ο Θωμάς», κύριοι πρέπει κάποτε να σταματήσει. Ότι μεμπτό έχετε με το «Θωμά» το λόγο τον έχει η δικαιοσύνη, δεν έχουμε ανάγκη από εικονικούς αγώνες. Η εποχή, η οριακή κατάσταση που έχουμε φτάσει κάνει τους δημότες να απαιτούν πάνω από όλα καθαρότητα, ειλικρίνεια και διαφάνεια, στόχων, σκοπών και προθέσεων.
Κύριοι «Δημαρχεύοντες» πρέπει να καταλάβετε ότι τον «Θωμά» ό λαός τον έστειλε στο «πάγκο» στις τελευταίες εκλογές, εσάς επέλεξε και έχετε αναλάβει καθήκοντα εδώ και τρία χρόνια περίπου και έχετε τεράστια ευθύνη για την επικίνδυνη  κατάσταση των απορριμμάτων του Δήμου όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα.
Επίσης πρέπει να αντιληφθείτε, ότι όλοι εμείς οι υπογράφοντες «καθαρή πόλη» είμαστε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι πολίτες, δεν ανήκουμε σε καμία πολιτική παράταξη και  δεν καθοδηγούμαστε από κανέναν. Απλά, γινόμαστε μάρτυρες των συνεπειών της χείριστης διαχείρισης των απορριμμάτων διαχρονικά, έχουμε άποψη και γνώση, -η οποία σας ενοχλεί-, την οποία τεκμηριώνουμε και προσπαθούμε για το καλό του τόπου μας και την πρόοδο των παιδιών μας.
Είναι γεγονός ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ είχατε υποσχεθεί άμεση λύση, δεν έχετε φροντίσει να βρείτε λύση ή να προωθήσετε λύσεις για την σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση του ζητήματος της διάθεσης των απορριμμάτων του Δήμου.
Δηλαδή δεν ενεργήσατε έγκαιρα, ως οφείλατε, για την επίλυση του όλου προβλήματος, με αποτέλεσμα λόγω  των παραλείψεών σας να συνεχίζονται να απορρίπτονται στο έδαφος, (οι ίδιοι το ομολογείτε στο δελτίο τύπου), ανεξέλεγκτα με τα απορριμματοφόρα του Δήμου καθημερινά χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στη χωματερή Αλιβερίου, να προκαλείται ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος και να κινδυνεύει η δημόσια υγεία.
Επιπρόσθετα με τις ενέργειές σας αυτές, (το ομολογείτε στο ίδιο δελτίο τύπου), συνεχίζετε να ασελγείτε πλησίον του πρώην σκουπιδότοπου Αλιβερίου, στον οποίο πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πλήρους αποκατάστασης και ανάπλασης με σκοπό την ανάκτηση του φυσικού τοπίου, με επιχορήγηση ειδικών κονδυλίων από την πολιτεία.
Μια βόλτα αν πάει κάποιος στο σκουπιδότοπο του Αλιβερίου θα διαπιστώσει με τα μάτια του το αληθές όσων περιγράφουμε.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι εκ της θέσεώς σας έχετε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να μεριμνείτε για την καθαριότητα και την τήρηση των διατάξεων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος σε ολόκληρο το δήμο. 




Στην προκειμένη περίπτωση ενώ εσείς ενεργείτε ως αυτουργοί, στην ανεξέλεγκτη χωματερή του Αλιβερίου και δεν τηρείτε την ιδιαίτερη νομική σας υποχρέωση για την εφαρμογή των διατάξεων της καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, ισχυρίζεστε εσφαλμένα ότι σας φταίει ο «Θωμάς».
Ταυτόχρονα προσπαθείτε να βάλετε «πολιτική ταμπέλα» στη κίνηση και διαμαρτυρία πολιτών «καθαρή πόλη» σε δημότες, μερικούς με τους οποίους συμπορευτήκατε και μάλιστα ως συνυποψήφιοι στον ίδιο συνδυασμό που σήμερα εκπροσωπείτε.
Οι «αγωνιστές ηγέτες» οφείλουν να είναι ανεξάρτητοι και να το εννοούν. Να ζητούν συστράτευση όσων μπορούν να βοηθήσουν και να είναι απέναντι σε όσους απλά κοροϊδεύουν τους δημότες από όπου και να προέρχονται αυτοί.
Οι «αγωνιστές ηγέτες» οφείλουν να έχουν ανοικτό μυαλό και να κρίνουν αντικειμενικά τα προβλήματα χωρίς εμπάθεια με μόνο γνώμονα το συμφέρον των δημοτών. Να νιώθουν τους δημότες δίπλα τους και να μην απομακρύνονται. Να μην φοβούνται να σταθούν απέναντι σε άδικες καταστάσεις για το καλό των δημοτών.
Να γνωρίζετε ότι υποχρέωση όλων και κυρίως αυτών που θέλουν να έχουν ρόλο στα κοινά, των «ηγετών», όπως θεωρούν πολλοί τους εαυτούς τους, είναι να έχουν πάθος για την επίτευξη της ποιότητας ζωής στο δήμο τους.
Οφείλουν παράλληλα να «αγωνίζονται» προτείνοντας έξυπνες ιδέες και προτάσεις για την λύση των προβλημάτων και όχι να γκρινιάζουν συνεχώς και να μεμψιμοιρούν, όπως, «φταίει ο Θωμάς..…  δεν έχουμε λεφτά κλπ». Πρέπει να έχουν «φρέσκο» μυαλό και με δικές τους δυνάμεις να βρίσκουν τις σωστές και δίκαιες λύσεις.
Πρέπει να έχουν δράσεις και ενέργειες που θα δημιουργήσουν πρόοδο στο δήμο. Να «βλέπουν» μπροστά να μην αφήνουν τα πράγματα να «βαλτώνουν» και να μπορούν να προτείνουν αναπτυξιακές στρατηγικές στην περιοχή τους.
Είναι ολέθριο να μεθοδεύουν, λόγω της εξουσίας και της οικονομικής ισχύος που διακατέχουν, την «διαστρεβλωμένη» παρουσίαση της πραγματικότητας μέσω του «κίτρινου τύπου», επιχειρώντας επικοινωνιακή πολιτική αποκομίζοντας οι ίδιοι πολιτικό και μόνο όφελος, σε βάρος των αγνών δημοτών αγωνιστών της περιοχής του Αλιβερίου, που υποφέρουν χρόνια τώρα από το επικίνδυνο και ρυπογόνο περιβάλλον.   
Για όλους εμάς, ήρθε η ώρα του αγώνα και της αλήθειας που θα έχει μόνο στόχο να μας λυτρώσει από όλους αυτούς τους «ψεύτικους» που αντί να προστατεύουν το περιβάλλον και την υγεία των δημοτών, με τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους το ρυπαίνουν και το υποβαθμίζουν και προκαλούν βλάβη στην υγεία μας. Αυτούς τους οποίους ενοχλεί η πολιτισμένη έγγραφη διαμαρτυρία των πολιτών, την οποία προβλέπει και επιβάλλει η νομοθεσία στο Δημοτικό & Κοινοτικό Κώδικα.
Ετσιθελικές μυστικές και ανεύθυνες προσπάθειες με διαδικασίες fast track, με καθεστώς απειλής και απαξίωσης «…είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε» ή «….σας αρέσει δεν σας αρέσει», ή «…. είναι τελειωμένο μην κουράζεστε», ή «… θα φέρουμε τα ΜΑΤ», ή «….. δεν είσαστε προοδευτικοί» κ.α., δίχως την παραμικρή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, μας θυμίζουν εποχές του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» και ανήκουν στο παρελθόν.
Έχουμε ανάγκη να ξαναγεννηθούμε, όχι μέσα από «τσαμπουκάδες του όχλου, παληκαρισμούς, καταλήψεις δημαρχείων, προσβολές θεσμών… και ότι χειρότερο….» που μας θυμίζουν τους τρόπους διαμαρτυρίας άλλων πολιτών σε  προηγούμενη θητεία, αλλά μέσα από τίμιους, ανιδιοτελείς αγώνες, υπενθυμίζοντας και τονίζοντας ξανά:
Την ριζική αντίθεσή μας στην τυχόν δημιουργία «ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥ» στο Αλιβέρι και πέριξ αυτού, είτε αυτός λέγεται ΣΜΑ, είτε ΧΥΤΑ, είτε λέγεται ΧΥΤΗ, με ή χωρίς «εργοστάσιο επεξεργασίας» απορριμμάτων, μπαζών, ή οτιδήποτε άλλο.
Την ενεργή συμμετοχή μας σε όλες εκείνες τις ενέργειες, που στοχεύουν στην ακύρωση του σχεδιαζόμενου εγκλήματος κατά του Αλιβερίου και των κατοίκων του.
Την ενεργή συμμετοχή μας ν΄ αποτρέψουμε περαιτέρω προσβολές του ήδη επιβαρυμένου φυσικού περιβάλλοντος και του υποβαθμισμένου αστικού μας χώρου.
Επιθυμούμε άμεσα την παύση  της απόθεσης των απορριμμάτων στο χώρο αυτό και την πλήρη καθαριότητα και οριστική αποκατάσταση ολόκληρου του σκουπιδότοπου Αλιβερίου.
Επισημαίνουμε ξανά ότι το Αλιβέρι και η γύρω περιοχή του είναι ήδη από τις πιο επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές του Δήμου και η κατασκευή του (ΣΜΑ) θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.
Καλούμε, κάθε καλοπροαίρετο Αλιβεριώτη, που έχει στοιχειώδες ενδιαφέρον για την πόλη του, να συστρατευθεί μαζί μας, για να ακυρώσουμε στη πράξη τα σχέδια μετατροπής της περιοχής Αλιβερίου σε ένα απέραντο χώρο τέτοιων ενοχλητικών μονάδων. Να αρνηθούμε να προσφέρουμε κέρδη στους εργολάβους που θα αναλάβουν να «απαλλάξουν» ολόκληρο το δήμο από τα σκουπίδια, ενώ αυτά θα μεταφέρονται και θα απορρίπτονται ανεξέλεγκτα στο προσκέφαλο του «ήσυχου και καλού γείτονα Αλιβεριώτη».
Έχουμε ανάγκη να απαλλαγούμε από άλλον ένα νέο επικίνδυνο σχεδιασμό που ετοιμάζεται στην περιοχή του Αλιβερίου, από τους ίδιους τους «αγωνιστές» που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν από όλο αυτό το «σάπιο» σύστημα που μας έφτασε εδώ, όλους αυτούς που δυστυχώς όμως, έχουν επιβιώσει τόσα χρόνια στο σάπιο σύστημα γιατί τους αφήνουμε εμείς οι υπόλοιποι να επιβιώνουν.
Πόσο καιρό ακόμη οι πραγματικοί αγωνιστές της ζωής που υποφέρουν, θα ανέχονται να βλέπουν αυτούς που «κάνουν ότι αγωνίζονται»;
Αλιβέρι 30 0κτωβρίου 2016                                                

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου