Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Το ΚΚΕ για την πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια

«Η καταστροφική πυρκαγιά στη Β. Εύβοια, η οποία έχει ήδη καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, ζωικό κεφάλαιο, αγροτική παραγωγή (ρητινοκαλλιέργειες), υποδομές και τουριστικές εγκαταστάσεις, αποτελεί τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού. Επείγει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση δυνάμεων και μέσων, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, κατοικίες και λαϊκές περιουσίες.
Η προστασία του δασικού πλούτου της χώρας μας, των λαϊκών περιουσίων, αλλά και των ανθρώπινων ζωών δεν μπορεί να θυσιάζονται στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής, που μονιμοποιεί τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια στις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (πυροσβεστική, δασική κ.λπ.).

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα καταθέσει τις θέσεις του για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Πιο συγκεκριμένα ζητά: άμεση ενίσχυση των αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας - πυρόσβεσης με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, άμεση κάλυψη των αναγκών σε τεχνικά μέσα, κυρίως επίγεια (πυροσβεστικά οχήματα, κρουνοί, υδατοδεξαμενές κ.ά.), άμεση και δραστική χρηματοδότηση, πλήρη και ακριβή καταγραφή των καμένων εκτάσεων και άμεση κήρυξή τους ως αναδασωτέες, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Καμιά αλλαγή χρήσης στις καμένες εκτάσεις. Άμεσα να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών - αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου