Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Τι θα κανουν οι ανευθυνο-υπεύθυνοι για την καταστροφή στην Β.Εύβοια;

Η άποψη του Θοδωρή Ρουμελιωτάκη


Μεγάλη η λύπη για την καταστροφή απο την πυρκαγιά στην Λίμνη, αφού έκαψε ενα απο τα ομορφότερα τοπία της Εύβοιας, απο τα μερη που πολλοί είχαμε -και έχουμε - στην καρδιά μας αφού εχουμε ζήσει ομορφες στιγμές στο διάβα του χρόνου.
Μεγαλύτερος όμως ο θυμός αφού μέσα από τα αποκαΐδια βλέπουμε για άλλη μία φορά τις τεράστιες ευθύνες των <<υπευθύνων>> της πολιτείας να στέκονται ανήμποροι μπροστά στην φυσική καταστροφή και να προσεύχονται για την εξασθένηση του ανέμου !!.
Εδώ ακριβώς μπαίνουν τα μεγάλα ερωτήματα προς τους ανευθυνο-υπεύθυνους όλων βέβαια των ως τώρα κυβερνώντων και ιδιαίτερα βέβαια προς τον τελευταίο Υπουργό αγροτικής <<ανάπτυξης>> Κο Αποστόλου που κατάγεται -μάλιστα- απο την καμμένη περιοχή και εχει -μάλιστα- την ειδικότητα του δασολόγου!? και αυτά τα ερωτήματα αφορούν αρχικά τι εκαναν οι <<υπεύθυνοι>> για την ΠΡΟΛΗΨΗ ; στην συγκεκριμένη περιοχή ; που ηταν απο τα λίγα εναπομείναντα πλούσια δάση της Εύβοιας, σχεδόν τίποτα ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ(οπως δεν κάνουν και στην υπόλοιπη χώρα).
Αφού ούτε πυροσβεστικές εγκαταστάσεις υπήρχαν, ούτε επαρκείς αντιπυρικές ζώνες , βέβαια δεν μιλάμε για τα σύγχρονα συστήματα πρόληψης οπως ανίχνευσης φωτιάς,κάμερες κλπ.
Αλλα πως να κάνουν αφού προτιμούν να πληρώνουν υποταγμένοι τους τοκογλύφους δανειστές αντί να δίνουν χρήματα για να διαφυλάξουν τα δάση της χώρας μας.
Σε τελική ανάλυση προσαρμόζονται ολοι τους οι ανευθυνο-υπεύθυνοι στο πολιτικό τους δόγμα που είναι οτι κανένας τους ΔΕΝ αναλαμβάνει καμμία ευθύνη και να ειχε εστω την τσίπα να παραιτηθεί για την ανεπάρκεια του, παρα πιστεύουν οτι με τα επικοινωνιακά τερτίπια τους θα περάσει και αυτό..........

Ενας  Ευβοιώτης

Θοδωρής  Ρουμελιωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου