Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 27-7-2016 (1)

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                  ΑΛΙΒΕΡΙ  1-8-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 27-7-2016 μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και η έγκριση προσωρινής παραλαβής του έργου  « Αποκατάσταση τεσσάρων ΧΑΔΑ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου». Πρόκειται για τους  δύο (2) ενεργούς ΧΑΔΑ (σκουπιδότοπους ) που λειτουργούσαν  στην Κύμη και στο Αλιβέρι και  δύο ανενεργούς στο Νεοχώρι και στο Μετόχι.Το έργο των τεσσάρων ΧΑΔΑ δημοπρατήθηκε τον Δεκέμβριο του έτους 2014 και οι δύο ανενεργοί αποκαταστάθηκαν στο τέλος Μαΐου 2015 ενώ  οι δύο ενεργοί στο τέλος του ιδίου έτους,  με αποτέλεσμα να αποφύγουμε τα πρόστιμα σε βάρος  του Δήμου και της χώρας και να έχουμε πλέον καθαρό περιβάλλον  στους ενεργούς ΧΑΔΑ στην Κύμη και κυρίως στο Αλιβέρι, που όπως είναι γνωστό, τα προηγούμενα από την αποκατάσταση χρόνια, «τροφοδοτούσαν » τους κατοίκους με επικίνδυνα αέρια, από την αυτανάφλεξη και καύση των απορριμμάτων για αρκετούς μήνες  κάθε χρόνο, και εγκυμονούσαν άμεσους κινδύνους πυρκαγιών .
Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν πίστευε ότι θα αποκατασταθούν αυτοί οι σκουπιδότοποι, μέσα στο λίγο χρόνο που υπήρχε στην διάθεσή της εταιρείας που είχε αναλάβει τα έργα και όταν ολοκληρώθηκαν και ήρθαν εδώ ελεγκτικοί και άλλοι φορείς για αυτοψίες και ελέγχους δεν πίστευαν στο αποτέλεσμα που είδαν, όχι μόνο για την ολοκλήρωση των  ΧΑΔΑ, αλλά και για την ποιότητα του έργου.
Αυτό οφείλεται κυρίως στην ανάδοχο εταιρεία, στην τεχνική υπηρεσία,  που είχε την ευθύνη της επίβλεψης και καλής εκτέλεσης,  αλλά και στα πολιτικά  στελέχη που είχαν την ευθύνη της εποπτείας  των έργων και όπως ήταν επόμενο δέχτηκαν  συγχαρητήρια από τους  ελεγκτές γιατί εκτός των άλλων, η χώρα και ο Δήμος απέφυγαν βαριά πρόστιμα που επιβάλλονται από τα όγρανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σ΄ αυτές τις περιπτώσεις.
Σημειωτέον  ότι η ΝΕΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ αρχή εξασφάλισε την ένταξη των δύο (2) ΣΜΑ (Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), προϋπολογισμού 2 εκ. € περίπου  για την μεταφορά των απορριμμάτων.
Αν δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις πολιτών, οι δύο ΣΜΑ θα είχαν εγκατασταθεί στις δύο περιοχές Κύμης και Αλιβερίου στο τέλος 2015 μέχρι τις αρχές 2016 και τα επί πλέον έξοδα που έχει ο Δήμος σήμερα για την μεταφορά και την ταφή των απορριμμάτων, από τον Νοέμβριο του έτους 2015 και ανερχόμενα σε 700.000 €  περίπου τον χρόνο, θα ήταν  πολύ λιγότερα.
Κυρίως όμως δεν θα γινόταν η μεταφόρτωση με τον τρόπο που αναγκαστικά γίνεται σήμερα αφού δεν υπάρχει άλλος ορθός τρόπος για την μεταφόρτωση από τα απορριμματοφόρα στα φορτηγά της ιδιωτικής εταιρείας  για τη μεταφορά στους ΧΥΤΑ Χαλκίδας και Θήβας.
Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει άλλος ορθός τρόπος για να  μας χορηγηθούν οι απαραίτητες άδειες, ώστε να μην έχουμε το όψιμο ενδιαφέρον του πρώην Δημάρχου ( ! ), ο οποίος με τους χειρισμούς του, όταν είχε την ευθύνη κατάφερε ουδέν για τα απορρίμματα, αδιαφορούσε τόσο  για τις χωματερές που καίγονταν, δηλητηριάζοντας  τους πολίτες,  κυρίως στο Αλιβέρι, όσο και για  τα απορρίμματα στην περιοχή της Κύμης που  από τον αέρα και τις βροχοπτώσεις είχαν καλύψει τεράστιες εκτάσεις∙ και σήμερα εμφανίζεται τόσο ευαίσθητος που σε διάστημα μικρότερο από ένα μήνα, έχει κάνει πέντε καταγγελίες ( η μία με άλλο όνομα ) στις ημερομηνίες :
30 Μάιου 2016
6 Ιουνίου 2016
15 Ιουνίου 2016
23 Ιουνίου με ( άλλο όνομα )
24 Ιουνίου 2016
Το ερώτημα είναι τι επιδιώκει ο Πρώην Δήμαρχος με αυτές τις καταγγελίες;
Επιδιώκει φυσικά να πλήξει τους αντιπάλους του στην αυτοδιοίκηση, δηλαδή την σημερινή πολιτική ηγεσία, αλλά κυρίως θέλει να πλήξει τον Δήμο και κατ΄ επέκταση τους Δημότες  με στόχο πάλι την πολιτική ηγεσία.
Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ότι νομίζει σε βάρος της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου.
Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να στρέφεται εναντίον του Δήμου και των δημοτών.
Να διευκρινίσουμε ότι οι καταγγελίες του αναφέρονται κατά του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ , αφού γράφει ότι δεν ολοκληρώθηκε το έργο μέχρι 31-12-2015, που μπορούσαν να γίνουν πληρωμές έργων του ΕΣΠΑ, δηλαδή των Κοινοτικών Προγραμμάτων, αλλά ολοκληρώθηκε αργότερα.
Δηλαδή με απλά λόγια.
Επιχειρεί με τις καταγγελίες να επιβαρυνθεί ο Δήμος το κόστος του έργου∙ Δηλαδή να το πληρώσουν οι Δημότες, την ώρα που ο Δήμος παραπαίει  και προσπαθούμε να τον κρατήσουμε όρθιο, εξαιτίας της επιζήμιας   διαχείρισης  του πρώην Δημάρχου για τον Δήμο και φυσικά για τους δημότες, όπως θα αναφερθεί λίγο παρακάτω.
Οι καταγγελίες στρέφονται αφ’ ενός κατά του τρόπου που γίνεται η μεταφόρτωση αλλά αφετέρου για το γεγονός ότι κάποια μικρή περίοδο, δεν είχαμε μεταφορά των απορριμμάτων,  για λόγους οικονομικούς, αλλά και λόγω λήξης της σύμβασης μεταφοράς.
Ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα αυτής της καταγγελίας;
Το αποτέλεσμα θα είναι να κατασχεθούν απορριμματοφόρα και άλλα μηχανήματα και να σταματήσει η αποκομιδή και η μεταφορά των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να μείνουν  τα απορρίμματα στους δρόμους, με όλα τα επακόλουθα.
Επίσης  να πληγεί ο Τουρισμός στον οποίο  στηρίζεται ουσιαστικά η οικονομική  επιβίωση των Δημοτών αλλά και να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Αυτά κάνει δυστυχώς ο πρώην Δήμαρχος. Να τον χαίρονται κυρίως αυτοί που είναι σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ήταν και στο προηγούμενο, που γνώριζαν πως πολιτεύεται  και τι έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα και δεν είχαν το κουράγιο να τον σταματήσουν, ενώ σήμερα συνεχίζουν να τον στηρίζουν και ο κατήφορος όλων συνεχίζεται χωρίς σταματημό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου