Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Περιοδεία ΚΚΕ στη Βόρεια Εύβοια - Σε απόγνωση οι ρητινοκαλλιεργητές - Άμεση λήψη μέτρων ζητά το ΚΚΕ


​Την άμεση αποζημίωση των πληγέντων στο 100% και την άμεση λήψη αντιπλημμυρικών και άλλων έργων υποδομής απαίτησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, η οποία την Τετάρτη επισκέφτηκε τις κατεστραμμένες περιοχές, από την μεγάλη πυρκαγιά, στην Εύβοια. Διαπίστωσε τις τεράστιες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή τηςΛίμνης και είχε την ευακαιρία να μιλήσει με ρητινοπαραγωγούς και κατοίκους της περιοχής
Επικεφαλής του κλιμακίου του ΚΚΕ ήταν ο Κώστας Μπασδέκης, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και η Σοφία Ντούρου μέλος του Γραφείου Περιοχής και περιφερειακή σύμβουλος, εκλεγμένη με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Η φωτιά, που έκαιγε επί τέσσερις μέρες στην Εύβοια, έκανε στάχτη περισσότερα από 30.000 στρέμματα με αποτέλεσμα τη μεγάλη οικολογική καταστροφή, ενώ οι ρητινοκαλλιεργητές που ζουν τις οικογένειές τους από το πευκοδάσος, βρίσκονται σε απόγνωση.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων αλλά και κατοίκους του χωριού Μουρτιάς.
«Κάνουμε κουβέντα για τα αποκαΐδια μας. Αυτό που συνέβη ήταν ολέθρια καταστροφή για τον κλάδο μας», τόνισε ο Βαγγέλης Γεωργαντζής από το σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών - Δασεργατών Εύβοιας.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Κ. Μπασδέκης τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι για τρίτη φορά τα 3 τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια εμπρησμού στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό σχετίζεται με την αλλαγή χρήσης γης και έχει ως αποτέλεσμα κοντά σε όλα τα άλλα να χτυπά τους ρετσινάδες. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση τόσο οι ρετσινάδες όσο και οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει άμεσα να απαντήσουν. Να καταβληθούν αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς. Γενναία αποζημίωση για τα επόμενα πέντε χρόνια δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή οι ρετσινάδες περνάνε στην ανεργία. Να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά και άλλα έργα υποδομής ώστε να ξαναγίνει δάσος αλλά και να μην πληγεί η περιοχή με τις πρώτες βροχοπτώσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου