Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Έληξαν τα 39α Ελύμνια

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ (ΟΠΣΕ )
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 15 Αυγούστου το βράδυ κατά την εορτή της Παναγίας στην πανέμορφη Λίμνη έληξαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "39α ΕΛΥΜΝΙΑ" με την καθιερωμένη "Ναυτική Βραδιά στο Ελύμνιο", η οποία αποτελεί μία όντως ξεχωριστή εκδήλωση του Ναυτικού Ομίλου Λίμνης.
Φέτος, καθ’ ομολογία των εκατοντάδων θεατών και ακροατών που παρακολούθησαν την εκδήλωση, η οργάνωση, η ποιότητα και το περιεχόμενό της "ξεπέρασαν το τέλειο".
Μεστός ο λόγος του Δημάρχου κ. Χρήστου Καλυβιώτη που επεσήμανε ότι παρά τις δύσκολες ώρες που πέρασε η Λίμνη με την τεράστια πυρκαγιά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των ανδρών της Πυροσβεστικής και των εκατοντάδων εθελοντών, που με κάθε μέσο συνέδραμαν το έργο της κατάσβεσής της, παρά τον κόπο και το συναίσθημα της οικολογικής καταστροφής που είναι διάχυτο στο περιβάλλον και την ψυχή κάθε Λιμνιώτη, η "Ναυτική Βραδιά στο Ελύμνιο" είναι και πάλι κοντά στους πολίτες και τους επισκέπτες του.
  Η συγκίνηση από τα λεγόμενα του Δημάρχου κορυφώθηκε, όταν προανήγγειλε την άφιξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Λίμνη την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 για να τιμήσει τους Πυροσβέστες και τους Εθελοντές για τη συγκινητική τους προσφορά στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Η είδηση αυτή γέμισε την ψυχή του κάθε ακροατή με ένα αίσθημα περηφάνειας, καθώς ο Πρώτος Πολίτης της Χώρας μας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ξέρει να εκφράζει το "ευχαριστώ" όλων μας προς όσους με αυταπάρνηση  και κίνδυνο της ζωής τους έπραξαν το "καθήκον τους".
  Ακολούθως, υπήρξε μια εξαιρετικά τεκμηριωμένη ιστορική αναφορά στη Ναυτοσύνη της Λίμνης από τον πολυτάλαντο κ. Δημήτρη Αποστόλου, ο οποίος  αναφέρθηκε στην ιστορία της ναυτοσύνης της Λίμνης, αξιοποιώντας αναφορές ιστορικών που με κείμενά τους ανά τους αιώνες επιβεβαιώνουν τον διαχρονικό της ναυτικό πολιτισμό.
   Τέλος, εξαιρετικά συγκινητική υπήρξε και η παρουσία των "εφέ" μέσα στη θάλασσα με τους καπνούς να θυμίζουν την πρόσφατη πυρκαγιά στο Ελύμνιο. Μια προσπάθεια του Ναυτικού Ομίλου της Λίμνης αυτή, και με την ιδιαίτερα προσεγμένη επιλογή της μουσικής από τον  κ. Τάκη Γεωργίου, η οποία συνόδευε την αφήγηση, ενώ την ίδια στιγμή τα σκάφη έπλεαν στα ήρεμα νερά της.
  Τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των εκατοντάδων επισκεπτών της Λίμνης, μα και των κατοίκων της, επιβράβευσαν την από τον ΝΟΛ άριστη οργάνωση της "Ναυτικής Βραδιάς στο Ελύμνιο".
Τους ευχόμαστε και του Χρόνου, στα 40α Ελύμνια με Υγεία.

Νία Κομπορόζου

Πρόεδρος της ΟΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου