Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Μέσα σε γιορταστική ατμόσφαιρα έγιναν στις Γούβες τα εγκαίνια του αναστηλωμένου και αναπαλαιωμένου Πύργου του Γ. Δροσίνη.

Μέσα σε γιορταστική ατμόσφαιρα και σε κλίμα συγκίνησης έγιναν χθες (23/6) το απόγευμα στις Γούβες τα εγκαίνια του αναστηλωμένου και αναπαλαιωμένου Πύργου του Γ. Δροσίνη. Το όνειρο των κατοίκων του πανέμορφου χωριού, που έβλεπαν επί μία και πλέον δεκαετία τον Πύργο να καταρρέει εγκαταλελειμμένος, έγινε πραγματικότητα. Η συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου των Γουβών, του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη» και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, απέδωσε άμεσα καρπούς και το λαμπρό αυτό πολιτιστικό μνημείο έγινε πάλι στολίδι των Γουβών και της Βόρειας Εύβοιας, που τόσο αγάπησε και ύμνησε ο Γ. Δροσίνης.

Στον προαύλιο χώρο του Πύργου με πανοραμικό φόντο τα καταπράσινα δάση των Γουβών, οι εκατοντάδες συγκεντρωθέντες γιόρτασαν τα εγκαίνια και χειροκρότησαν τους συντελεστές της διάσωσης του Πύργου. Συγκινημένη η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου αναφέρθηκε στη σημασία του μνημείου για την περιοχή μας, ενώ ακολούθησαν ομιλίες του Αναστάσιου Στέφου και της ποιήτριας Γωγώς Γιαμπουράνη. Έγιναν επίσης αναπαραστάσεις παλαιών εθίμων από τα μέλη του Συλλόγου των Γουβών, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε η πρωτοβουλία μαθητών του Λυκείου των Γουβών, με μουσικές γνώσεις, να μελοποιήσουν ποιήματα του Γ. Δροσίνη. Κάποια από αυτά μάλιστα υπερέβαιναν σε ποιότητα κάθε προσδοκία, προσθέτοντας έτσι στο αίσθημα της συγκίνησης και αυτό του ενθουσιασμού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου