Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΠΑΜΕ: Ξεσηκωμός για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
        τηλ. επικοινωνίας: 6978441358, 6978017641



ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στις 11 ΙΟΥΝΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ 7.30μμ ΠΛΑΤΕΙΑ   ΑΓΟΡΑΣ
ΑΛΙΒΕΡΙ 8μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ 
ΙΣΤΙΑΙΑ 7.30 μμ ΠΛΑΤΕΙΑ

Πάνε 4 μήνες που ανέλαβε η νέα «αριστερή» κυβέρνηση. Κι όμως τα χαράτσια πληρώνονται κανονικά, ο 13ος και14ος μισθός δεν καταβάλλονται, νέα διόδια ετοιμάζονται στη Χαλκίδα, η αξιολόγηση παραμένει, οι διορισμοί τόσο μονίμων όσο και αναπληρωτών προβλέπονται για την επόμενη χρονιά πολύ λιγότεροι από τις ανάγκες των σχολείων. Η κυβέρνηση, όπως είχε προβλέψει το ΠΑΜΕ συνεχίζει από κει που σταμάτησε η προηγούμενη, στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ΕΕ. Επιμένει να πληρώσει ο λαός ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος, αλλά τα κέρδη του κεφαλαίου. Αν έδειξε κάτι η μέχρι τώρα «διαπραγμάτευση» αυτό είναι ότι:
•             Η ΕΕ δεν αλλάζει, η κυβέρνηση παίρνει πίσω ακόμα και τα ψίχουλα που έταξε.
•             Η αντιμνημονιακή συγκυβέρνηση θα υπογράψει ένα νέο μνημόνιο
•           Αποδεικνύεται ότι ο διαχωρισμός σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις ήταν ψεύτικος.
Με τη νέα συμφωνία θα έχουμε νέα επέλαση  στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και τις συλλογικές συμβάσεις και νέα φορολογικά βάρη, ένταση της φορολογίας για λαϊκά και μεΑσαία στρώματα. Διατηρούνται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγουμένων μνημονίων που τσάκισαν λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα.  Παραμένουν σε ισχύ όλες οι κατευθύνσεις για το «φτηνό και ευέλικτο κράτος», της κινητικότητας, της αξιολόγησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της φοροληστείας.
 Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!
Η αναμονή, ο συμβιβασμός είναι χαμένος χρόνος για το λαό. Θα χαρίσει χαμόγελα σε δανειστές και μεγαλοεργοδοσία, νέα προνόμια, νέες απαλλαγές, φρέσκο κρατικό χρήμα σε αυτούς που πλούτισαν και πλουτίζουν σε βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.

Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα!
Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Οργανώνουμε την πάλη, συμμετέχουμε στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ του ΠΑΜΕ που οργανώνουν εκατοντάδες συνδικάτα στις 11 ΙΟΥΝΗ, σε κάθε πόλη, σε όλη την Ελλάδα. Ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής απάντησης!
Κλιμακώνουμε τον αγώνα προετοιμαζόμαστε για απεργία
Πιέζουμε από τα κάτω για κήρυξη γενικής απεργίας. Καλούμε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να πάρουν αποφάσεις για απεργία μέσα στον Ιούνη που λήγει και η ΕΓΣΣΕ.
Διεκδικούμε:
•   Αποκατάσταση όλων των απωλειών
•  Άμεσους, μαζικούς διορισμούς 25.000 μόνιμων εκπαιδευτικών στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έναντι των 3.600 που προωθεί η κυβέρνηση.
•   Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
•   Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους και ιδιαίτερα στους νεώτερους συναδέλφους, ώστε να μικρύνει η ψαλίδα με τους παλιότερους.
•   Άμεση επαναφορά των ωριμάνσεων που κρατούν καθηλωμένους τους μισθούς εδώ και 5 χρόνια.
•   Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
•   Όχι στη νέα αξιολόγηση που φέρνει ο Κατρούγκαλος, με νέο περιτύλιγμα, αλλά ίδια στην ουσία της
Απαραίτητη προϋπόθεση η αλλαγή των συσχετισμών στα συνδικαλιστικά όργανα και η σύγκρουση με τον ανακαινισμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Είναι χαρακτηριστικό πως η ΕΛΜΕ Εύβοιας απέρριψε τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο επειδή καλεί το ΠΑΜΕ, ενώ δήθεν συμφωνούσε με τα αιτήματα. Η αλήθεια είναι ότι καλλιεργεί τη γραμμή της αναμονής και της ανοχής απέναντι στην κυβέρνηση την ώρα που απαιτείται ετοιμότητα και οργάνωση της πάλης απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση που εκδηλώνεται με τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία
Συνεχίζουμε δυναμώνουμε τον αγώνα για το σχολείο των λαϊκών αναγκών.
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στις 11 ΙΟΥΝΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ 7.30μμ ΠΛΑΤΕΙΑ   ΑΓΟΡΑΣ
ΑΛΙΒΕΡΙ 8μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑ 7.30 μμ ΠΛΑΤΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου