Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Νίκος Στουπής:Καμία Διοικητική αλλαγή χωρίς πειστική εξήγηση και αξιοκρατία!!!

Η ατομική ευθύνη να μην καταστεί συλλογική ενοχή!  Διαφάνεια και Κάθαρση μέχρι τέλους για κάθε περίπτωση διαφθοράς .

Στην τοποθέτησή του με ευκαιρία τις ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη για φαινόμενα οικονομικής διαφθοράς στην Δ/νση Συγκοινωνιών-Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, αλλά και τις φήμες για ευρείες ριζικές αλλαγές στους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων της ίδιας Περιφερειακής  Ενότητας, ο εκτελών χρέη Επικεφαλή της Παράταξης  Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Στουπής, ανέφερε:
«Προφανώς και το θέμα δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή αξιοποίηση. Θεωρούμε αυτονόητη την μηδενική ανοχή Πολιτικών και Διοικητικών Προϊστάμενων , σε φαινόμενα διαφθοράς Υπαλλήλων τους . Θεωρούμε στοιχειώδη υποχρέωση την με διαφάνεια και  μέχρι τέλους  διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων , την παραδειγματική τιμωρία καθενός και καθεμιάς εκτρεπόμενης από τον Δημοσιοϋπαλληλικό όρκο υπηρέτησης του Συλλογικού και Δημόσιου  συμφέροντος, και κυρίως την ποινική αντιμετώπιση κάθε τέτοιας περίπτωσης με την προσφυγή στην δικαιοσύνη. Και βέβαια, τέτοιες περιπτώσεις – όπως σωστά επεσήμανε ο κ. Περιφερειάρχης - δεν χαρακτηρίζουν τους Υπαλλήλους της Περιφέρειας γενικά και ειδικά της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας , όπου εμφανίσθηκε το συγκεκριμένο γεγονός.
Με αφορμή όμως το συγκεκριμένο θέμα, και τις φήμες για εκτεταμένες Διοικητικές αλλαγές σε επίπεδο Προϊσταμένων των Υπηρεσιών, γεγονός που έχει φέρει αναστάτωση στο προσωπικό τους, θα ήθελα να σημειώσω τούτα:
---Είναι υποχρεωμένη η Πολιτική ηγεσία να δικαιολογήσει τις ενέργειές της αυτές , πολύ περισσότερο, αν πρόκειται για τόσο μεγάλου εύρους αλλαγές , όσο ακούγεται. Έτσι ή αλλιώς υπάρχουν ανοιχτά θέματα από την προηγούμενη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου που αναμένουν απαντήσεις όσον αφορά την εμπλοκή υπαλλήλων αλλά και κύρια τις πολιτικές ευθύνες προσώπων και θεσμών που τα δημιούργησαν.
---Το νομικό κενό όσον αφορά την αδυναμία συγκρότησης Υπηρεσιακών Συμβουλίων , κατ εξοχή αρμόδιου οργάνου για αξιολογήσεις και κρίσεις, - πέρα από την υποχρέωση του Περιφερειακού Συμβουλίου να πιέσει την νέα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να υλοποιήσει άμεσα τις εξαγγελίες της   και να διορθώσει νομικά το πρόβλημα – δίνει την δυνατότητα στον Περιφερειάρχη να προχωρά σε τέτοιες αλλαγές, αν κρίνει ότι δυσχεραίνεται στο έργο του ή εκτιμά πως έτσι θα προχωρήσει καλύτερα. Δεν του δίνει όμως το δικαίωμα να ξεπεράσει την ηθική πολιτική υποχρέωση η όποια του επιλογή να είναι τεκμηριωμένη, να σεβαστεί τους κανόνες της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους και την συλλογική συνδικαλιστική εκπροσώπηση τους.

Θα αναμένουμε, θα παρακολουθούμε , και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου