Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
                            
      ΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ  ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Μ΄ αυτή την χαρακτηριστική φράση, που ουσιαστικά δίνει απάντηση, στο επιχείρημα της δήθεν προσχώρησης του συνδυασμού του, στο συνδυασμό του απερχόμενου Δημάρχου, υποδέχθηκε ο Γιάννης Κούκης και ο λαός του Αυλωναρίου τον υποψήφιο Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά . Ο κ.Κούκης, μίλησε για την εμπειρία του ως  μέλος της αντιπολίτευσης, την αντιδημοκρατική λειτουργία που επέβαλε ο απερχόμενος Δήμαρχος, την ουσιαστική κατάργηση θεσμών και διαλόγου, την ανυπαρξία έργου στην αδιαφάνεια και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.
Αυτές οι πρακτικές που αδρανοποιούν το Δήμο και την τοπική κοινωνία, είναι που οδήγησαν στη μεγαλύτερη κοινωνική ενότητα που εκφράστηκε μέσα από τη δημιουργία της Συμπολιτείας, που έρχεται να συσπειρώσει τις ενεργές δυνάμεις που ανησυχούν για το μέλλον και τις προοπτικές του τόπου μας.
Η παρουσία του κ.Μπουραντά αυτοδιοικητικού ανθρώπου με έργα, εμπειρία, γνώση και δημοκρατικές ευαισθησίες, εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος και την νίκη της Συμπολιτείας, που είναι η νίκη των ίδιων των πολιτών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
Απευθυνόμενος σε μια κατάμεστη πλατεία από δημότες του τέως Δήμου Αυλώνος, ο κ.Μπουραντάς, αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό όραμα της Συμπολιτείας, που έχει σαν κυρίαρχο στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, με σεβασμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ορθολογική διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών πόρων.
Κάλεσε ,σε συμμετοχή, τις  δυνάμεις της εργασίας το πλούσιο επιστημονικό δυναμικό της περιοχής ,τον επιχειρηματικό κόσμο, την νεολαία του τόπου μας να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση των αποφάσεων που τους αφορούν και καθορίζουν το μέλλον της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας. 

Να διαμορφώσουμε το περιβάλλον, μέσα στο οποίο θέλουμε να ζήσουμε, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Μπουραντάς, τονίζοντας πως μόνο με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνει στον τόπο της η νέα γενιά και θα σταματήσει η αστυφιλία και η μετανάστευση των πιο ενεργών δυνάμεων που αποτελούν τον πλούτο της περιοχής μας.
Κατήγγειλε, την αδιαφάνεια στην διαχείριση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, την κατασπατάληση του σε αντιπαραγωγικές και σκοτεινές συνδιαλλαγές ,την ανυπαρξία έργου και την ανικανότητα ουσιαστικής διαχείρισης κρίσιμων ζητημάτων και τους επαναστατικούς θεατρινισμούς μέσω των οποίων ο απερχόμενος Δήμαρχος προσπαθεί να μεταφέρει τις δικές του ευθύνες ,στην αντιπολίτευση και στην περιφέρεια, με τους οποίους ο ίδιος φρόντισε να διακόψει κάθε είδους συνεργασία, διαλόγου και συμφωνίας.
Αναφέρθηκε ,στα έργα που πραγματοποιήθηκαν από πλευράς Νομαρχίας και Περιφέρειας στο τέως Δήμο Αυλώνος, έργα οδοποιίας, σχολικής στέγης, αθλητικών εγκαταστάσεων, υποδομών που κάνουν ευκολότερη την διαβίωση των Δημοτών, την ίδια στιγμή που ο απερχόμενος Δήμαρχος, επέδειξε αδυναμία να συνεχίσει την υλοποίηση ήδη δρομολογημένων από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, έργων που κινδυνεύουν ακόμα και με απένταξη.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Μπουραντάς μίλησε, στη συγκέντρωση των κατοίκων του Ωρολογίου, που τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό, βλέποντας στο πρόσωπό του, ένα φίλο του χωριού τους, που έχει αποδείξει με έργα το ενδιαφέρον του για τα προβλήματά τους.

Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Κoυσερής και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος κ. Φλώρου, μίλησαν για την εγκατάλειψη του χωριού τους από την Δημοτική Αρχή, την ίδια στιγμή που εμφανίζονται ως εκτελεσθέντα και πληρωμένα έργα, που ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν και κανένας δεν έχει δει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου