Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΡΓΥΡΑΚΟΥ;

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014
Μαργαρίτα Αργυράκου, 
Υποψήφια Ευρωβουλετής με την ΕΛΙΑ- Δημοκρατική Παράταξη
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 βρίσκεται στην Ελλάδα μόνιμα, παντρεμένη με Έλληνα που γνώρισε στην Πολωνία. Δραστηριοποιείται στον αγροτικό συνδικαλιστικό χώρο και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, καθώς και υπεύθυνη γυναικών της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος. Από τότε που ήρθε στην Ελλάδα συντάχθηκε αμέσως με το ΠΑΣΟΚ: «εγώ το ΠΑΣΟΚ δεν το κληρονόμησα, όταν ήρθα στην Ελλάδα πρώτη φορά το 1989 προβληματίστηκα για το ποιος πολιτικός χώρος με εκφράζει και επέλεξα το ΠΑΣΟΚ».
Η Μαργαρίτα είναι ένα γνωστό πρόσωπο στον αγροτικό κόσμο. Αποφάσισε  να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία το 1991 όταν πέρασε μαζί με τον άνδρα της 6 μήνες στην Ολλανδία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έχοντας πάρει την απόφαση να μείνουν πλέον μόνιμα εκεί αγοράσανε 46 κατσίκες. Τα βιώματα από την άγρια προσαρμογή στον καπιταλισμό της χώρας της το 1989, καθώς και των μεγάλων απολύσεων το 1992 την είχαν σκληρύνει. Σήμερα εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του κ. Βενιζέλου αφού όπως λέει η ίδια  «δεν υπάρχει κανείς στη Βουλή των Ελλήνων που να είναι αγρότης, όχι απλά να δηλώνει».

Την πρόταση την αποδέχτηκε ως μια ευκαιρία για την ίδια να προβληθούν με μεγαλύτερη έμφαση τα προβλήματα της αγροτιάς. «Εμείς στηρίζουμε το ΑΕΠ και εμείς θα είμαστε ο μοχλός επανεκκίνησης της οικονομίας, μόνο που προς το παρόν δεν βλέπουμε τον τρόπο», λέει. Δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει να ενδιαφέρεται για την πολιτική. «Είμαι άνθρωπος που παθιάζομαι με αυτό που κάνω σήμερα και όταν θα έρθουν βουλευτικές εκλογές βλέπουμε.  Για να κάνω κάτι τέτοιο θα πρέπει να πάρω εντολή από τους αγρότες, αν θέλουν κάτι τέτοιο θα σηκώσω το γάντι που θα μου πετάξει η μοίρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου