Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΤΟΥΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


Τα αποτελέσματα για τις περιφερειακές εκλογές, έτσι όπως διαμορφώνονται εμφανίζουν έναν διακριτό, διττό χαρακτήρα:
1.α) Στην Αθήνα για τον Δήμο και στην Περιφέρεια Αττικής εκφράζεται ένα σαφές πολιτικό μήνυμα αποδοκιμασίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών, με τον αποκλεισμό των εκλεκτών της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Σαμαρά από τον πρώτο γύρο.
β) Στις υπόλοιπες περιφέρειες, και στη δική μας, φαίνεται ότι υπερίσχυσαν διαφορετικά  κριτήρια: αυτοδιοικητικά, τοπικά, προσωπικά κλπ. που διαπλέκονται με τα κατά τόπους δημοτικά, αλλά και με αυτά των προσώπων και των μηχανισμών.
2. Σε κάθε περίπτωση καταδεικνύεται ότι:
α) Η πολιτική σημασία της Περιφέρειας χάθηκε στην τοπική πόλωση των δημοτικών σχημάτων.
β) Παντού τοπικά και ιδιαίτερα εκεί που το ΠΑΣΟΚ απουσιάζει με αμιγές σχήμα διαφαίνεται μια ευθεία υποστήριξη του στις δυνάμεις του εκλεκτού της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια.
3. Σημαντική μερίδα του κόσμου επέλεξε την αποχή χωρίς σήμερα να μπορεί να αποτιμηθεί σε τι ποσοστό αυτό συνιστά συνειδητή επιλογή ή στηρίζεται σε μια διαφορετική λογική.
4. Ευχαριστούμε τους πολίτες που μας στήριξαν με τη ψήφο τους. Το συνολικό αποτέλεσμα της Περιφέρειας δεν φαίνεται να αποτελεί ένα καλό αποτέλεσμα για το υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ σχήμα, που όμως φαίνεται να διατηρεί μία συσπείρωση της τάξης του 80% σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Το γεγονός αυτό μαζί με μια δικιά μας μεγάλη προσπάθεια να εξειδικεύσουμε ακόμη περισσότερο την πολιτική μας και να πείσουμε το λαό της Στερεάς Ελλάδας αποτελούν μία σταθερή αφετηρία για να διεκδικήσουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στο δεύτερο γύρο. Αυτό για να επιτευχθεί απαιτεί πρωτίστως την ευαισθητοποίηση, τη συμμετοχή όλων όσων απείχαν της εκλογικής διαδικασίας στον πρώτο γύρο και τη μέγιστη συσπείρωση όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που δεν θα έχουν έκφραση στο δεύτερο γύρο, μαζί με τη "Στερεά σε Νέα Τροχιά" και τον Βαγγέλη Αποστόλου.
Νίκος Στουπής
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας
Χαλκίδα, 18/5/2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου