Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ μέλος του Π.Γ της Κ.Ε και Υποψήφιου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ» ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ
Το ΚΚΕ και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ και με δεκάδες παρεμβάσεις αυτά τα χρόνια έχουν αναδείξει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στηρίζοντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία δικαιολογία.
Έχουν μεγάλες ευθύνες για την απαξίωση του εργοστασίου και τα προβλήματα των εργαζομένων, για τις αρνητικές συνέπειες που έχει αυτή η κατάσταση στις λαικές οικογένειες σε μια περιοχή με πολύ υψηλή ανεργία .  
Παρά την προσπάθεια αποσιώπησης, είναι αποδεδειγμένο πως η  απαξίωση των εργοστασίων της Αμυντικής Βιομηχανίας έχει τη βάση της στην ενιαία «αμυντική» πολιτική της Ευρωπαικής Ενωσης που προωθεί μέτρα συγκέντρωσης της Αμυντικής βιομηχανίας σε μεγάλους Γερμανικούς, Γαλλικούς κλπ ευρωπαικούς οικονομικούς ομίλους προβλέποντας τη συρρίκνωση, το κλείσιμο η την ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και την απόλυση εργαζομένων. 
Το ΚΚΕ υποστηρίζει πως η «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ» ΚΥΜΗΣ παράγει αναλώσιμα  στρατιωτικά υλικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στολές και άλλα υλικά απαραίτητα για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας και συνεπώς επιβάλλεται να λειτουργήσει κανονικά και να καταβληθούν άμεσα οι οφειλόμενοι μισθοί στους εργαζόμενους.      
Οι Βουλευτές του ΚΚΕ σε πρόσφατη ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ αναφέρει τα ακόλουθα :


Το εργοστάσιο  «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ» Κύμης, τμήμα της Αμυντικής Βιομηχανίας, διαθέτει υποδομή και έμπειρο εργατικό δυναμικό με εξειδίκευση στην κατασκευή αναλώσιμων ειδών των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ των οποίων αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στολές βιολογικού - χημικού πολέμου και γενικότερα στρατιωτικές στολές.
Στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν ευσταθούν θέσεις που ερμηνεύουν  αβάσιμα το χαρακτήρα του εργοστασίου και το κατατάσσουν  σε εργοστάσιο παραγωγής «πολιτικών προϊόντων» , με σκοπό να αντιμετωπιστεί ως περιττό και να  διευκολυνθεί η διαδικασία πώλησης η να οδηγηθεί σε κλείσιμο.   
Τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ,   η «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ»  έχει οδηγηθεί σε απαξίωση τροφοδοτώντας την ήδη πολύ υψηλή ανεργία στην περιοχή, με τους εργαζόμενους  απλήρωτους , να αγωνιούν και να ταλαιπωρούνται από τη χρόνια ανασφάλεια, περιμένοντας αν και πότε θα δοθούν παραγγελίες για αναλώσιμα στρατιωτικά υλικά που αποδεδειγμένα είναι απαραίτητα στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.    
Σε απάντηση του  Υπουργείου  Εθνικής Άμυνας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ το 2011 αλλά και σε σχετικές συζητήσεις στο Υπουργείο έγινε λόγος  για  διερεύνηση δυνατοτήτων παραγωγής κρανών τύπου Kevlar από την «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ», ενώ είχε εξεταστεί, επίσης, η περίπτωση παραγωγής σημαντικής ποσότητας  στολών.       
Από τότε μέχρι σήμερα «ούτε φωνή , ούτε ακρόαση».
Πολύ περισσότερο, 55 περίπου εργαζόμενοι που παρέμειναν στο εργοστάσιο εξαιρέθηκαν από την ρύθμιση για την εξόφληση οφειλομένων μισθών των ΕΑΣ, είναι ακόμα απλήρωτοι για το 2013 και τους 3 μήνες του 2014, ζούνε σε συνθήκες εξαθλίωσης κι αυτοί και οι οικογένειες τους.      
Ο λαός της περιοχής είναι ανάστατος και διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που  οξύνει πάρα πέρα τα προβλήματα της ανεργίας και της φτώχειας.   
Το ΚΚΕ στέκεται χρόνια στο πλευρό των εργαζομένων της  «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ» και έχει θέσει πολλές φορές,  με στοιχεία, το θέμα των παραγωγικών δυνατοτήτων και της αναγκαιότητας αξιοποίησης του εργοστασίου για την παραγωγή αναλώσιμων στρατιωτικών υλικών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός , τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για:
1. Την άμεση εξόφληση των μισθών των εργαζομένων ;
2. Την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου με ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με παραγγελίες για αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και στολές ή και άλλα αναλώσιμα στρατιωτικά υλικά   ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου