Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

"ΣΥΡΙΖΑ" ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ)!!!

Αποστόλου- Στουπής- Ντόβολης: Ομιλητές στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Κριεζά, Αυλωνάρι, Κύμη, Κονίστρες Αλιβέρι
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κορύφωση της Μεγάλης επίθεσης της Mνημονιακής Παράταξης (συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) , με όλα τα μέσα, απέναντι στην Αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου Λαού και στη Δημοκρατία, προς όφελος των εγχώριων οικονομικών ελίτ και των δανειστών. Μια επίθεση που διαλύει την  κοινωνία, καταστρέφει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας ,αποστερεί τεράστιους πόρους από την  οικονομία και την κοινωνία , διατηρεί στο διηνεκές τη χώρα σε μια παγίδα χρέους και εξάρτησης, υποθηκεύοντας ταυτόχρονα την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, περιορίζοντας τα στοιχειώδη δημοκρατικά  δικαιώματα.
Χιλιάδες νέες απολύσεις στον Ιδιωτικό Τομέα, διαθεσιμότητες και απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα  που μέχρι το τέλος του 2013 προβλέπεται να φτάσουν τις 4.000, και το 2014 τις 15.000 τουλάχιστον.
Τεράστια φοροεπιδρομή υπό τον μνημονιακό κυβερνητικό στόχο άντλησης 10 δις €
έως το τέλος του 2013.
Κλείσιμο-συγχώνευση νοσοκομείων, διάλυση του ΕΟΠΠΥ, σημαντικές μειώσεις στην χρηματοδότηση για την  υγεία, μεταφορά μεγάλου μέρους του κόστους της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους,  περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της υγείας..
Κατάργηση και συγχώνευση σχολείων με αποτέλεσμα την αδυναμία πολλών γονιών να
παράσχουν και τη  στοιχειώδη εκπαίδευση στα παιδιά τους, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.
Σταδιακή άρση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας το οποίο θα
έχει ως αποτέλεσμα  εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να μείνουν χωρίς σπίτι.
Νέα μείωση συντάξεων ξεκινώντας από 01-01-2014 με εξαφάνιση σχεδόν των επικουρικών και περαιτέρω  περικοπή του εφάπαξ
Μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απελευθέρωση και των ομαδικών
απολύσεων,  κατάργηση 13ου & 14ου μισθού.
Ιδιωτικοποιήσεις με συνοπτικές διαδικασίες, ιδιαίτερα κερδοφόρων οργανισμών π.χ. Ο.Π.Α.Π. (ουσιαστικά ξεπουλήθηκε) και οργανισμών μεγάλης στρατηγικής ή κοινωνικής σημασίας, όπως Πολεμική Βιομηχανία,  ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΕΑΣ, ΟΣΕ …
Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων για χρέη  και υποχρεώσεις προς το Δημόσιο αδιάκριτα και ανεξάρτητα από τις δυνατότητές τους και την αντικειμενική  αδυναμία τους λόγω εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρηματιών και μικρών επιχειρήσεων ( για την περιοχή μας ΒΙΟΜΕΚ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, και άλλες μικρότερες ) που επιδεινώνει την ήδη τρομακτική ανεργία  και υποσκάπτει τις δυνατότητες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Στοχεύουν σε έναν λαό χωρίς δικαιώματα, έναν λαό «φτωχό» και «φθηνό», έναν λαό χωρίς δημόσια αγαθά, έναν λαό γονατισμένο. Στο δίλημμα «Μνημόνιο ή χάος», που ως μονόδρομο μας θέτουν ,
Απαντάμε με την εναλλακτική : «Δημοκρατία και Οικονομία των κοινωνικών αναγκών».
Προτείνουμε πολιτική διέξοδο: Με καθημερινή αντίσταση και πάλη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της  σημερινής Κυβέρνησης. Αντικατάστασή της με
μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργία προϋποθέσεων για μια νέα πορεία της χώρας που θα  ανοίξει τους δρόμους της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και  της Αξιοπρέπειας.
Πολίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου,
Σταθμός σε αυτή την πορεία αποτελούν οι Αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο 2014.
Σαν Αριστερά αγωνιζόμαστε για μια Αυτοδιοίκηση Δύναμη Λαϊκής Εξουσίας, αυτονομημένης από τον  σφικτό εναγκαλισμό της Κεντρικής Εξουσίας. Θεσμό άμεσης Δημοκρατίας , συμμετοχικό , συλλογικής  αυτοέκφρασης, αυτοοργάνωσης και αυτοελέγχου του ίδιου του λαού. Υπηρέτη και οργανωτή του  Κοινού Συλλογικού Καλού.
Δεν επιδιώκουμε τον εξωραϊσμό, αλλά την ανατροπή της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής, των συσχετισμών  στις τοπικές κοινωνίες και του σημερινού Aυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας. Στις εκλογές αυτές  επιδιώκουμε να νικήσει ο λαός, να νικήσουν οι δυνάμεις που αντιστέκονται στο σημερινό μονόδρομο της  καταστροφής.
Στοχεύουμε να διαμορφωθεί ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα Ελευθερίας, Δημοκρατίας και  Αντίστασης στην Περιφέρεια και στον Δήμο μας, που : θα αναδείξει την αριστερή ηθική και αισθητική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ,
θα «πνίξει» από Δημοκρατία κάθε χώρο του θεσμού, αγκαλιάζοντας και υπολογίζοντας ισότιμα και  ενιαία όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά.
θα αντιτάξει την σεμνότητα της κοινωνικής προσφοράς, την πιο πλατιά συλλογικότητα, και την  ενεργό συλλογική συμμετοχή του εμείς, στον αντίποδα του παραγοντισμού, του συγκεντρωτισμού, της  κυριαρχίας του εγώ, και της κατά ανάθεση διοίκησης,
θα φέρει τον φρέσκο αέρα της αξιοκρατίας, της ισονομίας, του σεβασμού στην επιστημονική άποψη  των ειδικών, της ριζοσπαστικής ανατροπής του παλιού και την δημιουργία του καινούργιου απέναντι σε  κάθε τι από τα παλιά,
φθαρμένο, απαξιωμένο σε επίπεδο Aυτοδιοικητικού λόγου, αλλά και σε κάθε  παλαιοκομματική πρακτική του ψέματος, του εκβιασμού, του ρουσφετιού, και της διαπλοκής που διαμόρφωσε το δικομματικό σύστημα,.
Ο αγώνας μας σήμερα για την Αυτοδιοίκηση, είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας για την επιβίωση της και στη συνέχεια αγώνας επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις. Σε όλη τη διαδικασία της γενικότερης πολιτικής  προοδευτικής ανατροπής για την χώρα, η Αυτοδιοίκηση θέλουμε να είναι πολύτιμος πυλώνας αντίστασης  και αλληλεγγύης, αλλά και κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, δημοκρατίας και υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εύλογο είναι , πως :
… Θα αντιπαλέψουμε τα σχέδια ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για «χαλαρή» Aυτοδιοικητική ψήφο,
… Θα αποκαλύψουμε τον δήθεν κομματικό απογαλακτισμό ορισμένων ή την διάχυσή τους σε γενικά ανεξάρτητα σχήματα προσωπικοτήτων χωρίς πολιτικό περιεχόμενο,
… Θα καταγγείλουμε σενάρια διακομματικής συνεργασίας των μνημονιακών δυνάμεων.
… Θα αντιπαλέψουμε οποιαδήποτε σχέδια επιβολής ενός κάλπικου εκλογικού νόμου – έκτρωμα που  στόχο θα έχει την νόθευση της λαϊκής ψήφου
και του πραγματικού της νοήματος.
Μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που θέτει το μνημόνιο, δεν υπάρχει χώρος για «ουδέτερα» σχήματα, για  δημιουργία παρθενογενετικών σχηματισμών, ούτε για «φτιασιδώματα παλιών καρικατούρων».
Στις σημερινές συνθήκες, Πολιτικό και Αυτοδιοικητικό συμβαδίζουν απόλυτα.
Θα βαδίσουμε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και θα υποστηρίξουμε σχήματα που θα έχουν σαφή  Αντιμνημονιακά, Ριζοσπαστικά, Δημοκρατικά, Οικολογικά και Αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, με αιχμή  την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και του Καλλικράτη. Το πρόγραμμά που θα συνδιαμορφώσουμε με το λαό και τους πολιτικούς μας συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια, θα αποτελέσει τον άξονα για πλατειά εκλογική συνεργασία. Μια
ισότιμη συνεργασία η οποία δεν μπορεί να αφορά ούτε φθαρμένα  κόμματα, ούτε αναξιόπιστα πρόσωπα, ούτε μνημονιακού τύπου πολιτικές.
Για αυτό και :
Προχωρούμε στην δημιουργία Αυτοδιοικητικής Παράταξης σε επίπεδο Δήμου μας,
απευθυνόμενοι  ανοιχτά σε αυτούς που μιλάμε την ίδια γλώσσα, στην παρούσα στιγμή και στο συγκεκριμένο πολιτικό  περιβάλλον που ζούμε.
Οργανώνουμε πολιτικές συγκεντρώσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα στις έδρες των
πρώην Δήμων. Πριν  από όλα απευθυνόμαστε και ζητάμε την συμμετοχή της κοινωνικής βάσης που στις προηγούμενες εκλογές  έδειξε με την ψήφο του εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες βάσης , όπου τίποτε δεν θεωρείται εξ αρχής δεδομένο και  δεσμευτικό για κανέναν, :
α) Αναζητούμε συγκλίσεις και συνεργασίες με τοπικές κοινωνικές δυνάμεις, άτομα και συλλογικότητες,  κινήματα κ.λ.π., στην κατεύθυνση δημιουργίας ευρύτερων συσπειρώσεων με άξονα την απόρριψη των  μνημονίων και του «Καλλικράτη» και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των δημόσιων αγαθών και της  δημοκρατίας,
β) Θα προκύψουν και τα κατάλληλα πρόσωπα που θα είναι επικεφαλής και αυτών που θα τους πλαισιώνουν,   και τα οποία θα υπηρετήσουν καλύτερα τον βασικό προσυμφωνημένο σκοπό μας.
Η Αυτοδιοικητική αυτή Παράταξη θέλουμε και φροντίζουμε να βρίσκεται σε στενή
συνεργασία με τους εργαζόμενους στα όρια του Δήμου μας, διαμορφώνοντας τους όρους κοινών αγώνων και κοινής εκλογικής  αντιπαράθεσης στις μνημονιακές πολιτικές .
  Πολίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου,
Είναι σε όλους σας γνωστό, πώς στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές, οι μικρές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ  που τότε εξέφραζαν πολιτικά το 5%, επέλεξαν με τα δεδομένα της τότε εποχής, να ενταχθούν στον  ανεξάρτητο συνδυασμό των Νέων Οριζόντων, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Δ. Θωμά, συμβάλλοντας -στο μέτρο των δυνάμεων και της δυναμικής που εξέφραζαν –στην υπερίσχυσή του.
Θεωρούμε ότι δικαιωθήκαμε για αυτήν μας την επιλογή. Γιατί για την οικοδόμηση του νέου  Καλλικρατικού μας Δήμου, βάλαμε πλάτη να απομακρυνθούν σε μεγάλο βαθμό από τις τοπικές  εξουσίες οι δυνάμεις εκείνες του δικομματισμού που για χρόνια «εξουσίαζαν» την Διοίκηση των τέως  Δήμων, που είναι υπόλογες και υπεύθυνες για την απραξία, για πολλά από τα αδιέξοδα και την  σημερινή κατάντια του τόπου .
Σήμερα, τρία χρόνια μετά, μπορούμε βάσιμα να ισχυριστούμε, πως, παρά τις μικρές εκλεγμένες δυνάμεις μας στην Διοίκηση του Δήμου και σε ένα δυσμενές περιβάλλον (νέος Δήμος γίγας, μνημονιακό πλαίσιο λειτουργίας, οικονομική ασφυξία, έλλειψη έμπειρων αυτό-διοικητικών στελεχών, ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο κλπ) συμβάλλαμε μαζί με άλλους ώστε να παραχθεί αποτέλεσμα με θετικό πρόσημο, όσον αφορά αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομών. Ιδιαίτερα καταγράφουμε την συμβολή μας όσον αφορά πλευρές της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του μνημονίου στο θεσμό αλλά και στην καθημερινότητα της ζωής των πολιτών (Παιδεία: ελάχιστες καταργήσεις μονάδων, Υγεία: αποτροπή κλεισίματος Νοσοκομείου Κύμης, Αλληλεγγύη: δημιουργία και συμπαράσταση αντίστοιχων δομών, Ανεργία: συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις, Αγώνες για να μην καταργηθούν Υπηρεσίες: ΙΚΑ και ΤΕΒΕ. Σταθεροποίηση των Δημοτικών Τελών χωρίς αύξησή τους, Ενίσχυση αδύναμων Πολιτών κλπ) .
Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλές φορές, ανεξάρτητα προσπαθειών και επιδιώξεων, το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν αρκούντως ικανοποιητικό, αφού η έκβαση του ξέφευγε από τα τοπικά όρια και άγγιζε το πολιτικό πρόβλημα διακυβέρνησης του τόπου.
Είμαστε ικανοποιημένοι ιδιαίτερα για όσα επιτεύχθηκαν στους χώρους όπου εμείς είχαμε αναλάβει ξεχωριστή ευθύνη όπως Πολιτισμός, Περιβάλλον, Δημοτικά Έργα Αλιβερίου κλπ. Μας δόθηκε η  ευκαιρία - και το πράξαμε – να καταθέσουμε έτσι μικρά δείγματα γραφής μιας διαφορετικής  διαχείρισης των «κοινών».
Αναλαμβάνουμε παράλληλα την ευθύνη που μας αναλογεί και διατυπώνουμε την αυτοκριτική μας  γιατί δεν κάναμε περισσότερα όσον αφορά την μεγαλύτερη διαφάνεια και την εμβάθυνση της  Δημοκρατίας στην λειτουργία του, και για την παρακολούθηση των οικονομικών θεμάτων του Δήμου. Γιατί δεν αντισταθήκαμε σε περιπτώσεις συγκεντρωτικής, δημαρχο-κεντρικής λειτουργίας του  θεσμού. Γιατί δεν διασφαλίσαμε την μεγαλύτερη γεωγραφική ισονομία των εφαρμοζόμενων  πολιτικών. Γιατί δεν αντιπαλέψαμε και δεν αποκαλύψαμε την στείρα αντιπολιτευτική στάση – αν όχι απουσία επί της ουσίας - της μειοψηφίας στις διάφορες εκφάνσεις της.
Θα συνεχίσουμε να τιμάμε τα συμφωνηθέντα με την ίδιας ποιότητας συμμετοχή μας, μέχρι τέλους  της θητείας του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, με την εμμονή μας - ανεξάρτητα της προεκλογικής  περιόδου - στην παραγωγή έργου για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και στη διόρθωση λαθών  και αστοχιών που επισημάνθηκαν, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόκριμα για οποιαδήποτε μελλοντική μας επιλογή. Έτσι ή αλλιώς αντικείμενο και αυτής της επιλογής μας θα αποτελέσουν και οι συζητήσεις που ανακοινώσαμε ότι ανοίγουμε.
Τελικός κριτής των πεπραγμένων μας αλλά και των μελλοντικών επιλογών μας θα αποτελέσει ο  ίδιος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί την μεγάλη και αποκλειστική δύναμή του !
Ο λόγος σε αυτόν…..

Σ Υ Γ Κ Ε Ν Τ Ρ Ω Σ Ε Ι Σ
·       ΚΡΙΕΖΑ: Τρίτη
3/12/13  6,30 μμ  « ΑΙΘΡΙΟ»
·        ΑΥΛΩΝΑΡΙ: Παρασκευή
20 / 12 / 2013 «ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΠΟΓΚΑ»
·       ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ: Παρασκευή
17 / 01 / 2014
·       ΑΛΙΒΕΡΙ: Δευτέρα 27 /
01 / 2014 «ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ»

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – Βουλευτής
Ν. ΣΤΟΥΠΗΣ – Περ. Σύμβουλο
Β. ΝΤΟΒΟΛΗΣ – Δημ. Σύμβουλος
 (ΚΡΙΕΖΑ)Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ – Υπ. Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ


1 σχόλιο: