Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!

Σε άρθρο μας στις 14 Αυγούστου 2013 με τίτλο: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣΕΚΛΟΓΕΣ 2014: ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ «ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» υποστηρίζοντας την πολιτική αναγκαιότητα της  ανατροπής  του παρακμιακού αυτοδιοικητικού χαβαλέ της περιοχής γράφαμε μεταξύ των άλλων ότι χρειάζονται  νέες δημιουργικές δυνάμεις μέσα από την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα αναζητούσαμε: «Νέες  δυνάμεις ικανές να εμπνεύσουν και να επιβάλλουν στην πράξη και όχι στα λόγια αξίες και αξιοκρατία. Τις αξίες της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας, της ειλικρινούς και πλήρους λογοδοσίας, της διαρκούς και αποτελεσματικής διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, της πραγματικής και λειτουργικής ενδοδημοτικής δημοκρατίας, του συμμετοχικού αναπτυξιακού σχεδιασμού και της ολοκληρωμένης βιώσιμης ανάπτυξης. Νέες δυνάμεις ικανές και αποφασισμένες, με εντιμότητα και γνώση, να ρυθμίσουν τις σχέσεις της τοπικής κοινωνίας και του δήμου με τις παραγωγικές μονάδες της περιοχής σε μία νέα, διαφανή και ανοικτή στην κοινωνία αναπτυξιακή σύμπραξη και συνεργασία βασισμένη στην ανταποδοτικότητα, την βιωσιμότητα της παραγωγικής διαδικασίας, στον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Αυτή η κρίσιμη σύμπραξη πρέπει να υπακούει στις αρχές της καθαρής και ορατής από την κοινωνία σχέσης, της λογοδοσίας για όλες τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης, της διαφάνειας και της τακτικότητας στην καταβολή των νόμιμων οικονομικών υποχρεώσεων και στην παροχή  των συμφωνημένων ανταποδοτικών αντισταθμισμάτων  προς τον δήμο. Όλα στο φως, τίποτε κάτω από το τραπέζι. Όλα για την τοπική κοινωνία ούτε ευρώ για τους αιρετούς, τις παρατάξεις τους και τους παρατρεχάμενους.
Τέτοιες  Νέες Δυνάμεις ζητούνται, όχι παιδιά του κομματικού σωλήνα ή των παραπηγμάτων της εξουσίας και των συντεχνιών της διαφθοράς. Νέοι με τόλμη και όραμα να αλλάξουν τον τόπο και όχι νέοι που θωπεύονται από τους αγύρτες της τοπικής εξουσίας με λίγα ψίχουλα μαύρης επιχορήγησης ή με την ψευδαίσθηση της συμμετοχής στην πίττα της εξουσίας. Νέοι, ανεξαρτήτως ηλικίας,  με πίστη και όραμα για να τα αλλάξουν όλα και να τα κάνουν σωστά, συμμετοχικά, ανοικτά στην κοινωνία, δημοκρατικά. Αυτοί μπορούν να φέρουν την Ανατροπή.»
Σήμερα μερικούς μήνες μετά η διαπίστωση αυτή φαντάζει νομοτέλεια. Ας τα ξαναδιαβάσουν όσοι έχουν ακόμη τη νεανική φλόγα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  που είναι ταυτόχρονα και φλόγα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Γκρεμίστε για να κτίσετε.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου