Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Κύμη,28/11/2013
Αρ. πρωτ.: 205


         Στις 13 Νοεμβρίου στην Βουλή ψηφίστηκε ΠΝΠ του ΥΠΕΘΑ από 5 κόμματα για χορήγηση ασφαλιστικής  και φορολογικής ενημερότητας με απώτερο σκοπό την πληρωμή των εργαζομένων.
     Πληρωμή, όμως, η οποία εξαιρεί τους 55 εργαζόμενους της ΗΜΚ. Δεν πιστεύουμε ότι τα 5 κόμματα ψήφισαν υπέρ της ΠΝΠ για να πληρωθούν οι 818 εργαζόμενοι των ΕΑΣ και όχι οι 55 της ΗΜΚ.
       Ορμώμενοι από αυτή την κατάφωρη αδικία, οι απλήρωτοι για το έτος 2013 εργαζόμενοι της ΗΜΚ, αποφάσισαν στις 21 Νοεμβρίου 2013, σύσσωμοι να  παραβρεθούν στον Υμηττό για να συναντήσουν την διοίκηση των ΕΑΣ, να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους και να απαιτήσουν λύση στο πρόβλημα τους.
         Η  συνάντηση που ακολούθησε με τον Πρόεδρο, κο Δεμίρη, τον Δνων Σύμβουλο, κο Χριστογιάννη, με το σωματείο της ΗΜΚ και την Αντιδήμαρχο Κύμης,  μόνο με μια λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί: ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΜΠΕΡΝΤΕΣ.
        Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις του σωματείου για τα προβλήματα που ταλανίζουν εργαζόμενους και εργοστάσιο δήλωσαν σε όλα αναρμόδιοι:
   Στο θέμα των πληρωμών, μας απάντησαν ότι το ΥΠΟΙΚ τους επέπληξε, (τράβηξε το ΑΥΤΑΚΙ), την τελευταία φορά που πλήρωσαν και πλέον δεν μπορούν να δώσουν χρήματα στην ΗΜΚ ούτε για το ρεύμα!!!!!!!!!!
   Σε ερώτηση, αν η νομική υπηρεσία των ΕΑΣ  έχει συνεργαστεί με την νομική υπηρεσία του Υπουργού, κου Σίμου Κεδίκογλου, όπως είχαν υποσχεθεί σε συνάντηση στις 7/11/2013, στην οποία ήταν παρών και ο πρόεδρος κος Δεμίρης, αποποιήθηκαν κάθε ευθύνη παραπέμποντας μας στα αρμόδια Υπουργεία!!!!!!!!!!!!!!
   Σε συνεχείς  ερωτήσεις   αν έχει προωθηθεί η υπ’αρ. 388/23.11.2012 απόφαση του ΔΣ των ΕΑΣ που αφορούσε αίτημα χρηματοδότησης  προς το ΥΠΟΙΚ για την κάλυψη αναγκών της θυγατρικής εταιρείας ΗΜΚ ΕΠΕ και αν έχουν πάρει απάντηση ακούσαμε το εξής ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ: ότι έχουν πάρει ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από το ΥΠΟΙΚ για μη χρηματοδότηση της εταιρείας!!!!!!!!!!!!

   Στο θέμα αντικατάστασης του Διαχειριστή που εδώ και 8 μήνες έχει παραιτηθεί; Η παραίτηση βρίσκεται στο γραφείο της Υφυπουργού, μας απάντησαν, αν θέλει τον αλλάζει, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!!!!!!!!!!
   Σε ερώτηση αν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο για την ΗΜΚ απάντησαν θετικά αλλά ότι δεν μπορούν να μας το δώσουν!!!!!!!!!!!!!! 
   Σε ερώτηση για το θέμα των κρανών απάντησαν ότι ΤΩΡΑ ασχολούνται!!!!!!!!!!!!!
       Αν για όλα αυτά δεν πρέπει να παρέμβει ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ τότε πότε πρέπει ;;;;;;;;;;. Βγήκαμε από το γραφείο του προέδρου και αναρωτηθήκαμε: μα είναι δυνατόν να είναι αυτοί ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΑΣ ;;;;;;
Αυτοί είναι ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ,  ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ, ΠΙΟΝΑΚΙΑ
Πόσο δικαιωμένοι νοιώθουμε για την τελευταία μας καταγγελία στις 13/11/2013 Κε Δεμίρη, που αντί να κάνετε το θιγμένο δεξιά και αριστερά γι’αυτά που σας προσάπτει το σωματείο είναι καλύτερα να αναλάβετε τις ευθύνες σας  σαν Πρόεδρος.
Εσείς, κε Χριστογιάννη με τις τόσες περγαμηνές από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με τις βαρύγδουπες δηλώσεις σας όταν επρόκειτο να αναλάβετε, ότι το πρώτο και κύριο μέλημα σας είναι η πληρωμή των εργαζομένων, τι έχετε να πείτε στους απλήρωτους εργαζόμενους για το έτος 2013 της ΗΜΚ; Είδατε πόσο διαφορετική είναι η καρέκλα μιας Δημόσιας Επιχείρησης, πιο γλυκιά και ας μην κάνουμε τίποτα;       ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;;;;;;;;; 
       Αν για όλα αυτά ο Υπουργός, ο Υφυπουργός, οι Βουλευτές και οι πολιτικοί φορείς του Νομού μείνουν άπραγοι είναι συνυπεύθυνοι και υπόλογοι για τις ζωές 55 οικογενειών και την μετατροπή μιας ολόκληρης περιοχής σε κρανίου τόπο. 
       Είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ η   συνάντηση των πολιτικών φορέων του Νομού που όλοι μαζί Υπεύθυνα θα πρέπει να δώσουν  λύση στο μείζον πρόβλημα της Ηλεκτρομηχανικής. Δεν πρέπει η Ηλεκτρομηχανική να γίνει ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ, ΣΕΛΜΑΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ και τόσα άλλα κλειστά εργοστάσια σε έναν Νομό χαρακτηρισμένο ως νεκροταφείο ανέργων και μια περιοχή (Κύμης-Αλιβερίου) χαρακτηρισμένη ως άγονη και μειονεκτική με το ποσοστό ανεργίας να αγγίζει το 80%.  
       Οι εργαζόμενοι είναι ακόμα εδώ και θα είναι μέχρι τελικής δικαίωσης με οποιοδήποτε κόστος. Άλλωστε δεν μας απέμεινε και τίποτα άλλο εκτός του αγώνα  και της αξιοπρέπειάς μας.                     
       «Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει Δημόσιο Αξίωμα εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των Ανθρώπων πάνω στους οποίους Άρχει.» 
Θουκυδίδης 460-398 πΧ
                                                                         ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                                                Η Πρόεδρος                      Η Γεν.Γραμματέας

                                                  Μ.Χουλιαρά                      Β.Γκατζιώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου