Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ

Οι κομματικές συνάξεις ενόψει τον προσεχών δημοτικών εκλογών δίνουν και παίρνουν. Κάποιοι δεν μπορούν φαίνεται να ξεκολλήσουν  από τις παλιές «καλές» εποχές της κομματοκρατίας. Δυστυχώς γιαυτούς είναι βαθιά νυκτωμένοι. Ειδικά στις δημοτικές εκλογές, παραδοσιακά, ακόμη και τα χρόνια που τα κόμματα λέγανε ότι και «γαϊδούρι» να έβαζαν μπροστά εάν είχαν την πλειοψηφία να το βγάλουν το έβγαζαν, επικρατούν άλλα κριτήρια, μετρά η προσωπικότητα, η φήμη, η ομάδα, η εμπιστοσύνη.
Σήμερα που τα παλιά κόμματα έχουν φάει το ψωμί τους και τα πραγματικά νέα δεν έχουν φανεί ακόμη, μόνο κακό στην τοπική κοινωνία  κάνουν οι κομματικές φατρίες που συσκέπτονται.
Θα  πείτε, καλά κάθε κομματικό είναι και  επιζήμιο; Θα σας απαντήσουμε: όχι υπάρχουν και επιζήμιες καταστάσεις και εκτός των κομμάτων. Ακόμη και ένας ανεξάρτητος από τα κόμματα μπορεί να είναι εξαρτημένος  από διάφορα συμφέροντα τα οποία τον έχουν στήσει για να κάνουν την δουλειά τους. Άρα μετράει το περιεχόμενο και όχι η ταμπέλα. Να για παράδειγμα ο Δήμαρχος της Ιθάκης που σήμερα καθαιρέθηκε διότι επρόκειτο για μεγάλο λωποδύτη και αναξιοπρεπή, ανεξάρτητος ήταν.

Σήμερα χρειάζονται πραγματικά ανεξάρτητες από τα κόμματα και τα διάφορα συμφέροντα δυναμικές αυτοδιοικητικές κινήσεις, με νέες ιδέες και καθαρό ρεαλιστικό πρόγραμμα δράσης, με ικανότητα να πάρουν ένα  απαξιωμένο και υπερχρεωμένο δήμο, διοικητικά ανοργάνωτο και οικονομικά διάτρητο και να βάλουν τάξη και να εξυγιάνουν τον δήμο και τις επιχειρήσεις, να το βάλουν να δουλέψει έτσι όπως στην περιοχή δεν έχουν δει ποτέ, να βάλουν γερά θεμέλια για έναν ισχυρό και οργανωμένο δήμο. Το δεν έχουν δει ποτέ σημαίνει πολύ απλά ότι σε κάποιες δημοτικές ενότητες και κυρίως σε εκείνη της έδρας, μηδέ της ιστορικής εξαιρουμένης, δεκαέξι χρόνια πριν και τρία χρόνια τώρα διοίκηση και αιρετοί ακολουθούν  την πεπατημένη του μπάχαλου. Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Καιρός να τελειώνουμε με αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου