Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ!!!

Ο Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου με την διακριτική αποχή του Δημάρχου Καρύστου χειρίστηκε το ζήτημα των απορριμμάτων της Νότιας Εύβοιας  με πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα και γιατί όχι πολιτική και διοικητική ανικανότητα.  Θεώρησε ότι αρκεί να αναθέτει σχεδιασμούς και μελέτες του ποδαριού για να πετύχει εκεί που και άλλοι στο παρελθόν απέτυχαν. Και κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Να τυλιχτεί ο ίδιος σε αδιέξοδες καταστάσεις που όφειλε να είχε προβλέψει μόνο και μόνο με την πολύχρονη πείρα του διαθέτει. Φαίνεται όμως ότι η πείρα για να αποβεί ωφέλιμη πρέπει να βρει μόνιμη θέση στον λογισμό. Εάν βρει κλειστή την πόρτα, την κάνει και αυτή και χάνεται.
Όφειλε εγκαίρως να είχε εξασφαλίσει αδειοδότηση για τον χώρο διάθεσης των απορριμμάτων εκτός περιοχής εφόσον δεν προχώρησε στην χωροθέτηση και κατασκευή ΧΥΤΥ στην Νότια Εύβοια όπως προέβλεπε ο Περιφερειακός Χωροταξικός Σχεδιασμός και όπως ο ίδιος είχε ανακοινώσει στις αρχές του 2012!!!
Όφειλε να διασφαλίσει την χωροθέτηση και χρηματοδότηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης προνοώντας για την θέση με την μικρότερη κοινωνική αντίδραση, αντί να υπολογίσει την θέση με το μικρότερο πολιτικό κόστος. Δεν το έκανε ενώ ήταν προφανές έως αυτονόητο. Και την πάτησε, αλλά μαζί με αυτόν χάνει περισσότερα ο τόπος.
Επινόησε  «λύση» και αφιέρωσε την ικμάδα της πανθολογουμένης καπατσοσύνης του για να εγκλωβιστεί σε περιοχή όπου δεν είχε διασφαλιστεί η ιδιοκτησία του χώρου, για να προβεί σε ενέργειες πρωτοφανούς πολιτικού και διοικητικού ερασιτεχνισμού  χωρίς ως Δήμαρχος  τριών θητειών και ως τοπογράφος μηχανικός να ερευνήσει όσα τον υποχρέωναν η πολιτική, διοικητική  και επαγγελματική εμπειρία και η επιστήμη του. Τώρα θα τρέχει στα δικαστήρια. Ακόμη και εάν είχε το δίκιο με το μέρος του ο χρόνος που θα χρειαστεί για να λυθεί του κουβάρι που ο ίδιος δημιούργησε θα χρειαστούν αρκετές τετραετίες. Φαίνεται πάντως πως ούτε το δίκιο έχει με το μέρος του.
Το χειρότερο όλων είναι ότι η Δημοτική Αρχή εγκλωβίστηκε σε κατευθύνσεις αδιέξοδες προκειμένου να συμπορευθεί με σκοπιμότητες που δεν έχουν σχέση με  το δημόσιο συμφέρον. Σε αυτό βέβαια δεν ήταν μόνη. Συνέτειναν και προτάσεις φορέων  και παραγόντων της περιοχής  που εθίζονται σε τέτοιους σχεδιασμούς. Αλλά αυτά θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.
Η ουσία είναι ότι ο Δήμαρχος απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση των απορριμμάτων και δυστυχώς για τον τόπο δεν έχει διέξοδο διαφυγής από την  αποτυχία αυτή. Τώρα θα ροκανίσει τον χρόνο μπας και αναλάβει κάποιος άλλος να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Εξάλλου και το μοναδικό έργο που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ, η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, δεν είναι αποτέλεσμα καμίας διεκδίκησης αφού υποχρεωτικά  οι δήμοι οφείλουν να προτείνουν τέτοια έργα τα οποία και αυτομάτως εντάσσονται. Ούτε και εκεί κουράστηκε, κατόρθωσε όμως να διαψεύσει τον μύθο του Δημάρχου που εντάσσει έργα στο ΕΣΠΑ, που βρίσκει λύσεις που λύνει προβλήματα. Αντίθετα, χάνει λύσεις και προσθέτει προβλήματα. Είναι μάλλον ακατάλληλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου