Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

Για τρίτη συνεχή χρονιά στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου δεν συντάσσονται και δεν συζητούνται οι τριμηνιαίες εκθέσεις της οικονομικής επιτροπής για τα αποτελέσματα της  εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Οι  εκθέσεις αυτές συντάσσονται ανά τρίμηνο και είναι υποχρεωτικές. Με τη συζήτησή τους στο δημοτικό συμβούλιο οι σύμβουλοι ενημερώνονται  για τα έσοδα και τα έξοδα του δήμου ανά κωδικό  και έχουν εικόνα για την εξέλιξη των οικονομικών του δήμου. Είναι μία διαδικασία λογοδοσίας και διαφάνειας.
Πέρσι αναγκάστηκε ο Δήμαρχος να φέρει τις εκθέσεις όλες μαζί  στο τέλος του χρόνου. Καμία σχέση δεν έχει αυτή η ενέργεια με το πραγματικό σκοπό των τριμηνιαίων εκθέσεων. Δεν εξυπηρετεί τη διαφάνεια αλλά αποτελεί καμουφλάζ και δείχνει ότι αποφεύγει την λογοδοσία όπως ο διάβολος το λιβάνι. Το ίδιο μπορεί να κάνει και φέτος.

Είναι απορίας άξιο ότι επί τρία χρόνια κανείς δεν απαίτησε την εφαρμογή του νόμου και κυρίως την εφαρμογή μίας από τις σημαντικότερες λειτουργίες του δημοτικού συμβουλίου, τον πολιτικό έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης.  Εκείνοι που όφειλαν να έχουν επιβάλλει την διαφάνεια και την εφαρμογή της λογοδοσίας με κάθε τρόπο  δεν το έπραξαν και όσοι το επιχείρησαν βρήκαν τείχος αδιαφορίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.  Ας το πράξουν την ύστατη στιγμή καλώντας τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος καταρχήν στους αρμόδιους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας που δεν έχει συντάξει τις εκθέσεις και στον Δήμαρχο και Πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής που δεν εισηγείται ανά τρίμηνο τις εκθέσεις ή που δεν μερίμνησε έτσι ώστε η οικονομική υπηρεσία του δήμου να εφαρμόσει τον νόμο. Οφείλουν να το κάνουν για να μπορούν αύριο να κοιτάνε τους δημότες στα μάτια. Εάν δεν το κάνουν είναι συνένοχοι  στην συγκάλυψη, την αδιαφάνεια και την κακοδιαχείριση του δημοτικού χρήματος.
ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ Β΄ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ. ΤΟΥ  ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου