Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Αλιβέρι, 17 Σεπτεμβρίου 2013
ΠΡΟΣ:
Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου
Πρόεδρο και Δημοτικούς Συμβούλους Κύμης Αλιβερίου
Πρόεδρο και μέλη Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου
Δασαρχείο Αλιβερίου
Πολεοδομία Κύμης
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Ευβοίας

Κυρίες/οι

Τις τελευταίες μέρες από τους κατοίκους του Αλιβερίου εκφράζεται έντονη αγανάκτηση και ανησυχία, από την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, να δημιουργήσει επίσημο καταυλισμό τσιγγάνων (Ρομά) στο Αλιβέρι στη θέση Στενό στο παλιό λατομείο, ενδεχομένως σε δασική έκταση.
Οι πληροφορίες λένε ότι η δημιουργία παράνομου καταυλισμού για εγκατάσταση τσιγγάνων στο χώρο αυτό έχει προαποφασιστεί και σχεδιαστεί προ πολλού, αφού από πέρυσι προετοιμάζεται και η φοίτηση των τσιγγανόπουλων σε ένα από τα δύο δημοτικά σχολεία Αλιβερίου. Πιθανολογείται στο Β΄Δημοτικό σχολείο Αλιβερίου.
Αν τελικά αυτό επιβεβαιωθεί, τότε θα μιλάμε για προσχεδιασμένη και μεθοδευμένη, κρυφή από την κοινωνία του Αλιβερίου επιχείρηση εγκατάστασης τσιγγάνων σε παράνομο καταυλισμό, με ‘’δήθεν» πρόσχημα την επίκληση της προστασίας των δικαιωμάτων των Ρομά κλπ.
Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής του Στενού και του σκουπιδότοπου έφεραν τις πρώτες αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίες απ΄ ότι φαίνεται δεν εισακούγονται.
Η πρόθεση αυτή όμως σε καμία περίπτωση δεν βρίσκει σύμφωνους και τους υπόλοιπους κατοίκους του Αλιβερίου, γιαυτό με την ίδια φωνή θέλουμε να ενώσουμε και τις δικές μας, με την ελπίδα ότι θα ευαισθητοποιηθείτε και δεν θα διαπράξετε το μέγα λάθος να πάρετε  απόφαση η οποία θα οδηγήσει σε αδιέξοδο και περαιτέρω διόγκωση του προβλήματος, δημιουργώντας γκέτο και παράνομο καταυλισμό μέσα στο Αλιβέρι, με απρόβλεπτες καταστάσεις παραβατικότητας, φαινόμενα ρατσιστικών αντιδράσεων κ.α.  
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία καταυλισμού τσιγγάνων στο Αλιβέρι.
Σας επισημαίνουμε ότι για  την περιοχή αυτή οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν δαπανήσει σοβαρότατα ποσά για να κατασκευάσουν υποδομές που ο τόπος μας έχει ανάγκη και οι προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις σας προς τους πολίτες του Αλιβερίου ήταν εντελώς διαφορετικές.
Ο Δήμος εκμεταλλεύεται τον χώρο του νταμαριού

Πρέπει να αντιληφθείτε ότι η ευρύτερη περιοχή Αλιβερίου πρέπει να απαλλαχτεί σύντομα από αυτή την ντροπή και τις οχλούσες δραστηριότητες, πού έχει ήδη επιβαρυνθεί  τα τελευταία χρόνια.
Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την παράνομη εγκατάσταση των τσιγγάνων στον συγκεκριμένο χώρο έχει υποβαθμίσει την ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων του Αλιβερίου, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας του Αλιβερίου.
Σε μία περιοχή στα όρια της πόλης, δίπλα σε πυκνοκατοικημένη ζώνη, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και αθλητικά γήπεδα, μία ομάδα τσιγγάνων καταληψιών δημοτών από άλλους δήμους, με την ανοχή και την ενθάρρυνση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, εντελώς αυθαίρετα έχει δημιουργήσει μια εστία παραβατικότητας που μεταξύ άλλων απειλεί και την ίδια την ζωή των πολιτών του Αλιβερίου με την μετατροπή της σε κέντρο παραγωγής τοξικών αερίων και διοξινών, παγιώνοντας έτσι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.
Η καύση υλικών που λαμβάνει χώρα στον παραπάνω καταυλισμό, καθώς και στον ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο του Αλιβερίου, παράγει διοξίνες και άλλες επικίνδυνες τοξικές ουσίες που προκαλούν μόλυνση του περιβάλλοντος.
Η παραπάνω ‘’δραστηριότητα’’ θέτει σε κίνδυνο την υγεία όχι μόνο αυτών αλλά του συνόλου των κατοίκων του Αλιβερίου, αφού η μόλυνση περνάει ήδη στη διατροφική αλυσίδα.
Η συγκεκριμένη περιοχή στην οποία έχουν κάνει κατάληψη οι αθίγγανοι, και μάλιστα παραμένουν εκεί ανενόχλητοι για μεγάλο διάστημα, παρά τις διαμαρτυρίες των περιοίκων, δημιουργεί πολλά ερωτήματα.
Είμαστε αγανακτισμένοι πολίτες  που προσπαθούμε να ωφεληθούμε κάποιων νομίμων δικαιωμάτων μας, τα οποία καταπατούνται από τους Ρομά που φιλοξενούνται στην περιοχή μας.
Η Δημοτική Κοινότητα Αλιβερίου, με όλα τα μέλη της θα πρέπει να πάρει άμεσα απόφαση και να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο  για το εν λόγω θέμα, που στόχο θα έχει την προστασία, την ανάπτυξη και τη βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής των δημοτών του Αλιβερίου. Το Αλιβέρι θα πρέπει αμέσως να απαλλαχτεί από αυτή τη ντροπή.
Το παρόν κείμενο υπογράφεται από κατοίκους του Αλιβερίου.
Εκπροσώπους και συντονιστές ορίζουμε τους:
1.                   Ντίκα Ταξιάρχη του Φωτίου, κάτοικο Αλιβερίου, (τέως δημοτικό σύμβουλο).
2.                   Ηλία Βασίλειο του Δημητρίου, κάτοικο Αλιβερίου, (τέως δημοτικό σύμβουλο).
3.                   Πηλιχό Μιχαήλ του Γεωργίου, κάτοικο Αλιβερίου, (τέως δημοτικό σύμβουλο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου