Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΟ


Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στον Υπουργό Ναυτιλίας  για την προ οκταμήνου ανάκληση της απόφασης για παραχώρηση της χρήσης του λιμανιού του Καράβου στην ΔΕΗ. Η επιστολή έχει ως εξής:
“Κύριε Υπουργέ, λάβαμε γνώση της  υπ’ αριθμ. 8322.107/01/2013 απόφασης, περί ανάκλησης της  υπ’ αριθμ. 0322.32/02/11/10-6- 11 απόφασης,  «παροχή  σύμφωνης γνώμης για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης  χώρου εντός ζώνης, Λιμένα Αλιβερίου, στη θέση Κάραβος για τη λειτουργία της ΔΕΗ».
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ στον ΚΑΡΑΒΟ, είχαμε καταγγείλει τις διάφορες ύποπτες μεθοδεύσεις που πήγαν στα ύψη την τιμή κατασκευής του εργοστασίου, τουλάχιστον  στο διπλάσιο του αρχικού Προϋπολογισμού.
Άλλωστε  όπως τυχόν γνωρίζετε του θέματος έχει επαλειφθεί   η Δικαιοσύνη.
Δυστυχώς βλέπουμε ότι οι μεθοδεύσεις εναντίον του  καινούργιου εργοστασίου  φυσικού αερίου της ΔΕΗ, που  εγκαινιάστηκε προ μηνός, συνεχίζονται κάτω από τουλάχιστον ύποπτες ενέργειες.
Το  Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι  δεν θα  επιτρέψει  το κλείσιμο  ενός καινούργιου  εργοστασίου,  όπου ο Ελληνικός Λαός  το έχει πληρώσει εκατομμύρια ΕΥΡΩ.
Άλλωστε οι  αναπτυξιακές προοπτικές του Αλιβερίου και  με εξαγγελίες της Κυβέρνησης είναι τεράστιες για ρευματοδότηση  των νησιών μας.
Σίγουρα πρέπει  να βρεθούν  και να τιμωρηθούν  οι υπεύθυνοι  των παρανομιών  αλλά να μην  τιμωρήσουμε μια ολόκληρη κοινωνία, στερώντας τους έναν οικονομικό  πνεύμονα έντονα   αναπτυξιακό.
Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί καμιά θέση εργασίας  για την εξυπηρέτηση  ύποπτων συμφερόντων.
Με την ίδια λογική  και το Υπουργείο σας , θα πρέπει να δει  τις  αναπτυξιακές  προοπτικές  της  ΔΕΗ του Αλιβερίου και να μην επιτρέψει το κλείσιμο της ολοκαίνουργιας μονάδας.
Το θέμα αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα, σε ένα Νομό της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης.
Με μυστήριο τρόπο φρενάρουν  όλα τα αναπτυξιακά  έργα, όσον αφορά τα Λιμάνια, όπως η μεταφορά του Λιμένος Χαλκίδας, το θέμα του Λιμανιού της ΣΕΛΜΑΝ, το Λιμάνι της ΙΝΤΕΡΚΕΜ  και έχουμε αφήσει ορφανά Λιμάνια στο Νομό, όπως ΑΓΕΤ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΣΟΓΙΑ κ.λ.π., όπου θα μπορούσε να είχε έσοδα το Ελληνικό Δημόσιο.
Εάν θέλουμε να προχωρήσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα και να βοηθήσουμε την Εθνική μας Οικονομία,  πρέπει να προχωράμε με γοργά βήματα και αφήνοντας πίσω αγκυλώσεις χρόνων και διάφορους «ευαίσθητους», που το ενδιαφέρον τους είναι τουλάχιστον  ύποπτο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου