Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Η κ. Καλλιόπη Γερακούδη
Με την με αριθμό 2526/97154/19.6.2013 Απόφασή της που δημοσιεύτηκε στο Δι@γεια σήμερα, πριν από λίγο, δεν  εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι «για την κατασκευή και λειτουργία κινητού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και κινητής Μονάδας Ανάκτησης Ανακυκλώσιμων –Κομποστοποίησης στους Δήμους Κύμης Αλιβερίου και Καρύστου της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Εύβοιας». Το εργοστάσιο για τα Σκουπίδια στην Μεγάλη Βόλτα Παραμεριτών παραμένει «άπιαστο όνειρο» για όσους το είχαν αποφασίσει και είχαν επενδύσει προσδοκίες σε αυτό.
Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας μετά και την μη γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βασιζόμενη στο γεγονός της χωροθέτησης του εργοστασίου σε δημόσια δασική έκταση από την οποία έχουν ήδη αποβληθεί ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου δεν ενέκρινε τους όρους περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τώρα ο ΦΟΣΔΑ στον οποίο ανήκει η υπόθεση μπορεί να προσφύγει στον Υπουργό Περιβάλλοντος εντός 30 ημερών καθώς και στο Συμβούλιο Επικρατείας με αίτηση ακύρωσης. Έλα όμως που ο ΦΟΔΣΑ ουσιαστικά δεν υπάρχει διότι ενσωματώθηκε στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας του οποίου πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Λαμίας και Αντιπρόεδρος ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων κ. Καθαροσπόρης ενώ έξω από το Διοικητικό Συμβούλιο είναι ο κ. Θωμάς.  Συνεπώς «Μεγάλη Βόλτα» και οτιδήποτε άλλο στα όρια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ΤΕΛΟΣ.
Απόδειξη των αδιεξόδων και του ερασιτεχνισμού με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση των σκουπιδιών ο κ. Θωμάς είναι και το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς ημέρα που εκδόθηκε η υπόθεση δικαζόταν στην Χαλκίδα η ανακοπή του Δήμου κατά του Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής που εξέδωσε το Δασαρχείο και στο οποίο βασίστηκε η Απόφαση της κ. Γερακούδη. Η πλευρά του Δήμου, ενώ λογικά θα έπρεπε να επιθυμεί την επίσπευση της εκδίκασης, προκάλεσε αναβολή της δίκης για τον Σεπτέμβρη. Εάν το Πρωτόκολλο είχε πέσει προχθές θα είχε ένα γερό χαρτί είτε για το ΥΠΕΚΑ είτε για το Συμβούλιο Επικρατείας. Τώρα και αυτό χάθηκε με υπαιτιότητα του Δήμου.

Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Δήμαρχος «έπαιζε» ουσιαστικά μόνος του. Η Συντονιστική έκανε παιδαριώδη πολιτικά και όχι μόνο λάθη ενώ η αντιπολίτευση υπήρξε μάλλον θεατής. Εξαίρεση αλλά και νέο δεδομένο για την τοπική κοινωνία η οργανωμένη και τεκμηριωμένη αντίσταση των κατοίκων. Εντούτοις αποδείχθηκε ότι η Δημοτική Αρχή «δυο γαϊδάρων άχυρα» δεν είναι σε θέση να μοιράσει όταν πρόκειται για σοβαρές υποθέσεις. Αλλά ούτε στα εύκολα μπορεί να τα διαχειριστεί. Εξάλλου όπως λέει και λαός μας «τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου