Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΣ …..ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΚΑΟΥΜΕ ΠΑΛΙ!!!



Απόψε, τέλος Ιουνίου, στην καρδιά του καλοκαιριού και ενώ ήδη έχουμε την προχθεσινή καταστροφική πυρκαγιά στο Αργυρό και Πόρτο Μπούφαλο συνεδριάζει ανά δημοτική ενότητα το συντονιστικό. Απόψε συνεδρίασε για τις δημοτικές ενότητες Δυστίων και Αυλώνος, τις πλέον πυρόπληκτες την τελευταία διετία.
Τέλος Ιουνίου και ακόμη δεν ξεκίνησε η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας. Και αύριο να ξεκινήσει δεν πρόκειται να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου. Τα περί εμπλοκής δήθεν στην επιτροπή του άρθρου 152 δεν είναι δικαιολογία. Για να υπάρχει εμπλοκή σημαίνει ότι κάτι δεν έγινε σωστά. Η ανικανότητα για μία σωστή ανάθεση είναι πλέον υπόθεση ρουτίνας.
Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά στην Εύβοια πρώτη Απρίλη και οι φωτιές που έχουν μπει διατρανώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι  βρισκόμαστε στην καρδιά της.  Ο Μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ακινησία. Προχθές στο Αργυρό δεν κινήθηκε η υδροφόρα γιατί  δεν είχε μπαταρία. Κανένα μηχάνημα ούτε δημοτικό ούτε ιδιωτικό δεν κινήθηκε. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη δεν ξεκίνησε ο σχεδιασμός. Αφήστε τον για τον Δεκέμβρη!!! Τώρα θα ξεκινήσει ο έλεγχος στους πυροσβεστικούς κρουνούς!!!
Αυτά και άλλα πολλά άκουσε ο Δήμαρχος στην σημερινή αντιπυρική σύσκεψη. Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μπενάκης αν και παρέστη απρόσκλητος  έκανε μία σφαιρική ανάλυση της ανυπαρξίας αντιπυρικής προστασίας και του λήθαργου στον οποίο βρίσκεται ο δημοτικός μηχανισμός. Περιέγραψε μάλιστα την θλιβερή εικόνα στην φωτιά του Πόρτο Μπούφαλου όπου παρακολουθούσαν οι αντιδήμαρχοι ως τουρίστες  την ίδια ώρα που ο περιφερειάρχης της πυροσβεστικής  συνεργαζόταν επί ώρες μαζί του για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ο Δήμαρχος ασφαλώς τα διέψευσε όλα επιμένοντας ότι τα πάντα είναι στην εντέλεια εκτός από την αγροτική οδοποιία, τους πυροσβεστικούς κρουνούς, τις μπαταρίες στην υδροφόρα, τον σχεδιασμό και την οργάνωση της σύμπραξης των δημοτικών και ιδιωτικών μηχανημάτων για να συνδράμουν την πυροσβεστική και μερικά άλλα. Όλα τα υπόλοιπα είναι στην εντέλεια.
Γιαυτό κάντε τον σταυρό σας και ανάψτε και κανένα κερί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου