Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF


                                                                
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας – τροφοδοσίας του κύριου καυστήρα με στερεά υπολείμματα ανακύκλωσης της εταιρείας  «ΑΓΕΤ  ΗΡΑΚΛΗΣ  ΙΙ » στο  Μηλάκι  Αλιβερίου.
Είναι αδιανόητο η διοίκηση να ενεργεί ερήμην της πολιτικής ηγεσίας για τόσο σοβαρά θέματα .
Είναι δε αυτονόητο ότι θα ζητηθούν από την Διοίκηση όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις.
Είναι προφανές ότι όπως αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα στους εργαζομένους με όλες τις δυνατότητες που της παρέχει ο Νόμος.

ΛΑΛΑ ΤΟ!!!. Το δελτίο τύπου ήρθε μόλις τώρα στο ΛΑΛΑ ΤΟ!!!  Για την εξέλιξη είχε προδικάσει δημοσίευμα της Εφημερίδας ΣΕΝΤΡΑ της Λαμίας που αναφερόταν στην προσπάθεια του Περγαντά να απεμπλακεί από την περίεργη κίνηση του Διευθυντή Βιομηχανίας της Εύβοιας αλλά και η οργισμένη σημερινή δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακή Συμβουλίου κ. Πίσχινα καθώς και άλλων περιφερειακών συμβούλων, σε βαθμό που έθεταν πλέον σε αμφισβήτηση την συνοχή της πλειοψηφίας. 
Βέβαια η ανάκληση συνδέεται με την συγκυρία και όχι με αυτή καθ΄εαυτή την καύση του RDF πράγμα που σημαίνει ότι η άδεια μπορεί να δοθεί όταν λήξει, ελπίζουμε με θετικό τρόπο, το πρόβλημα του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας. Συνεπώς το Αλιβέρι παίρνει μία μικρή ανάσα αλλά δεν ελπίζει στον καθαρό αέρα. 
Τώρα όμως χρειάζεται κινητοποίηση του Αλιβερίου για να κατοχυρώσει την οριστική ματαίωση της καύσης του RDF
Όσο για τον Διευθυντή κ. Γιαννάκο εάν δεν έχει ακόμη παραιτηθεί οφείλει να το κάνει εντός της ημέρας. Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τελείωσε. 
Πάντως το ότι χρειάστηκαν τόσα εικοσιτετράωρα για να γίνει αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εντός ολίγων δευτερολέπτων εξακολουθεί να αποτελεί τεράστιο πολιτικό ατόπημα και αμαυρώνει την πολιτική νομιμοποίηση της Περιφερειακής Αρχής ιδίως στην Εύβοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου