Σάββατο 6 Απριλίου 2013

«ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΒΡΟΝΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΦΑΘΗΚΑΜΕ»…Η ΑΛΛΙΩΣ «ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ»



Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου δηλώνει την αντίθεσή του στην καύση του RDFστο Αλιβέρι. Μάλιστα γίνεται λόγος για «Βροντερό Όχι» και για πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής  που αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωραία όλα αυτά και μέχρι ένα σημείο αναμενόμενα. Εάν αναλύσει κανείς τα πολιτικά δεδομένα και το ψυχογράφημα των παραγόντων της τοπικής εξουσίας δεν θα περίμενε κάτι διαφορετικό.
Πρέπει όμως να μάθουμε να λέμε και κυρίως να ακούμε «τα πράγματα με το όνομά τους», χωρίς ανώφελες και ίσως υποκριτικές κορώνες. «Βροντερό» θα ήταν το ΟΧΙ που κινητοποιούσε το σύνολο των φορέων της τοπικής κοινωνίας, που έβγαινε μέσα από μία ανοικτή δημοκρατική συζήτηση στο βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία όλων εκείνων που έως τώρα, άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε λιγότερο, έχουν κρατήσει ανοικτό αυτόν τον αγώνα. Αυτή η πρόταση μάθαμε ότι απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. Το γιατί, δεν μπορεί να γίνει κατανοητό και μάλιστα μέσα από την «ανάγνωση» του «Βροντερού Όχι».
Τέλος, αυτά τα περί επιλογής δρομολογημένης για τη διαχείριση των απορριμμάτων και μάλιστα προς επίρρωση του «Βροντερού Όχι» τι τα θέλανε; Πρόκειται να γίνει κάποιο νέο εργοστάσιο καύσης των σκουπιδιών; Γιαυτό είναι η «βροντή του ΟΧΙ»;. Για κανένα νέο εργοστάσιο εξάλλου δεν εκδόθηκε η σχετική πολεοδομική άδεια που  έδωσε η Πολεοδομία του Δήμου.  Για την καύση του RDF στο τσιμεντάδικο γίνεται ο λόγος, αυτή είναι «ταμπακιέρα». Σε αυτήν πρέπει ο Δήμος να μπει δυναμικά μπροστά και να κλείσει τον δρόμο στην ΑΓΕΤ. Γιαυτά κάτι  «βροντερό» δεν διαβάσαμε και κυρίως δεν ακούσαμε.
Α, και κάτι ακόμα, τα περί συμπαράστασης σε δικαστικούς αγώνες από πότε αντικαθιστούν την πολιτική και αγωνιστική πάλη της κοινωνίας με τα μέσα που η ιστορία της έχει δώσει;
Ή διαφορετικά…. «σιγά μην σκίσετε το καλτσόν»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου