Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΣΤΙΣ ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΡΕΣΙΕΣ.


Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στις Κονίστρες η επανέναρξη του έργου της «Ανάπλασης εισόδου και εξόδου Κονιστρών». Το έργο χρηματοδοτείται από τον ΘΗΣΕΑ, εντάχθηκε το 2009 και ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2010. Όλα αυτά επί Δημαρχίας του αειμνήστου Δημήτρη Παπαναστασίου. Έχει ολοκληρωθεί ήδη από τότε η είσοδος από Διρέμματα  και είχε τοποθετηθεί  η υπόβαση των πεζοδρομίων στην έξοδο προς Ταξιάρχες. Με την έναρξη της Δημαρχίας Θωμά στον καλλικρατικό Δήμο το έργο σταμάτησε. Μάλιστα ο 2ος Λογαριασμός του έργου παρέμεινε στο συρτάρι του κ. Θωμά από τον Μάρτιο του 2011 έως πρόσφατα!!!. Εν τω μεταξύ, ενόψει και της επανεκκίνησης του έργου είχαν συμφωνηθεί με το Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους ορισμένες αλλαγές που εκφράζαμε την συλλογική βούληση των Κονιστριατών.
Αίφνης όμως το Τοπικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι βλέπουν να γίνονται διαφορετικά πράγματα από εκείνα που είχαν συμφωνήσει και τα οποία μάλιστα ούτε αυτά αλλά ούτε και οι αυθαιρεσίες που γίνονται τώρα δεν είχαν ενσωματωθεί στο έργο με τροποποίηση της μελέτης. Τελικά μετατοπίζονται οι θέσεις στάθμευσης κατά την βούληση του Δημάρχου και για τους δικούς του λόγους χωρίς την συμφωνία του Τοπικού Συμβουλίου αλλά και των κατοίκων. Περίπου εκατό εξ΄αυτών υποστηρίζουν με υπογραφές την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου. Στις πρώτες θέσεις έχουν τεθεί οι υπογραφές γνωστών μηχανικών που κατάγονται, ζουν και δουλεύουν στη δημοτική ενότητα Κονιστρών. Κάτι παραπάνω ξέρουν οι τεχνικοί αυτοί συμπολίτες.
Και καλά ο Δήμαρχος, κάποιους πιθανόν θέλει να εξευμενίσει ενόψει των επικείμενων εκλογών, αλλά οι άλλοι παράγοντες του έργου τι λόγο έχουν να εκτίθενται ως κατασκευαστές και επαγγελματίες. Καλά λένε ότι οι «καινούργιες αγάπες» είναι πιο δυνατές και παθιασμένες. Αλλά και οι «παλιές»  αγάπες «δεν πάνε πάντα στον παράδεισο» και εν πάσει περιπτώσει η αυθαίρετη δημοτική εξουσία ποτέ δεν είναι «παράδεισος» όταν οι πολίτες με την ανυπότακτη διαμαρτυρία τους την στέλνουν στην «κόλαση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου