Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ…… ή «ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ»

Κάλιο αργά παρά ποτέ!!! Ή όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!! Εν πάση περιπτώσει η λαϊκή θυμοσοφία έχει πολλές παροιμίες για να ερμηνεύσει τον εξαναγκασμό του Δήμου Κύμης Αλιβερίου να απαντήσει στην μείζονα αντιπολίτευση («Πολίτες της Αυτοδιοίκησης») μετά από πολλές και επανειλημμένες  αιτήσεις και διαμαρτυρίες δίνοντας στοιχεία για τους  τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου και των νομικών του προσώπων. Βεβαίως χωρίς αριθμούς λογαριασμών. Μόνο περιγραφικά και ατυχώς απολογητικά.
Η συντριπτική πλειοψηφία των  λογαριασμών έχει ανοιχτεί στο Υποκατάστημα Κύμης της Εθνικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα  ο Δήμος διαθέτει πέντε λογαριασμούς στην Εθνική της Κύμης και έναν πρόσφατο στην ΕΥΒΟΪΚΗ ΠΙΣΤΗ για τον οποίο υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Αποφ.Δ.Σ.31/2013). «Ο κεντρικός λογαριασμός έχει ανοιχτεί από το έτος 2010 (29/12/2010) κατ΄επιταγή του Καλλικρατικού Νόμου στο κατάστημα ΕΤΕ Κύμης, λόγω της επικείμενης συνένωσης των 5 δήμων και τη δημιουργία του νέου Δήμου. Οι υπόλοιποι ανοίχθηκαν για λειτουργικούς λόγους στην ίδια τράπεζα»…
Για σιγά ρε μάγκες…. Ποια επιταγή του Καλλικρατικού Νόμου επέβαλε να ανοιχθεί νέος τραπεζικός λογαριασμός  πριν την 1η Ιανουαρίου 2011; Με ποιο κριτήριο επελέγη  η Τράπεζα και το συγκεκριμένο υποκατάστημα; Τι θα πει για λειτουργικούς λόγους; Που είναι η έδρα του Δημοτικού Ταμείου; Απορούμε τελικά για την απόλυτη αφασία σε αυτόν τον Δήμο.
Ακριβώς την 28 Δεκεμβρίου 2010 εκδόθηκε εγκύκλιος 45/2010 από το Υπουργείο Εσωτερικών (μία μέρα πριν το άνοιγμα του λογαριασμού!!!) η οποία ενώ λέει ότι «Οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν οι καταργούμενοι δήμοι, δεν είναι σκόπιμο να κλείσουν άμεσα με τη λήξη του έτους (31/12/2010) έτσι ώστε να υπάρξει το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο για την πληρωμή των αποδοχών (Του Ιανουαρίου 2011), την εξόφληση των επιταγών που εκδόθηκαν μέχρι 31/12/2010 και την απόδοση των κρατήσεων που αναλογούν σε κάθε δήμο»……παρακάτω συμπληρώνει « Στο χρόνο που θα κριθεί κατάλληλος, το δημοτικό συμβούλιο θα επιλέξει την τράπεζα στην οποία θα μεταφερθούν τα υπόλοιπα των λογαριασμών που θα καταργηθούν (άρθρο 171, παρ.2 του ν.3463/2006)»
Πράγματι οι λογαριασμοί των καταργούμενων δήμων δεν έκλεισαν και σωστά. Άρα ποιος έδωσε το δικαίωμα σε έναν Δήμαρχο καταργούμενου Δήμου (Δήμος Κύμης) ο οποίος ακόμη δεν είχε αναλάβει τα νέα του καθήκοντα να υποκαταστήσει εντός του 2010 το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου και να επιλέξει μόνος του και αναρμοδίως και κατά παράβαση καθήκοντος την Τράπεζα και το Υποκατάστημα στο οποίο είναι Διευθυντής ο αδελφός του για να ανοίξει τον κεντρικό λογαριασμό του νέου Δήμου, εκτός των άλλων ταλαιπωρώντας επί χρόνια τον δημοτικό Ταμία να ταξιδεύει πέρα δώθε για τις συναλλαγές;
Κατά τα άλλα « μη μου τους κύκλους τάραττε»….. 
ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ"

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 45/2010 ΤΟΥ ΥΠΕΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου