Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ (ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ) ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΞΥΛΙΘΟΥ




         ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Από το πρακτικό συνέλευσης κατοίκων (Λαϊκής Συνέλευσης) Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου της 25ης Αυγούστου 2012.-
Στον Οξύλιθο Ευβοίας σήμερα την 25η, του μήνα Αυγούστου, του έτους 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.00΄ συνεκλήθη από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου  συνέλευση κατοίκων (Λαϊκή Συνέλευση) στην κεντρική πλατεία του Οξυλίθου βάσει του άρθρου 85 του Ν.3852/2010.-
Στην Λαϊκή Συνέλευση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου κ. Κων/νος Τριανταφύλλου, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κων/νος Κουρνιάτης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων του Οξυλίθου και κάτοικοι του χωριού.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κηρύσσοντας την έναρξη της Λαϊκής Συνέλευσης έκανε αναδρομή στην περίοδο πριν το «Πρόγραμμα Καποδίστριας» όπου η πρώην Κοινότητα Οξυλίθου είχε να επιδείξει αξιοζήλευτο έργο και είχε ξεχωρίσει  από άλλες Κοινότητες της περιοχής μετέπειτα μάλιστα έδρες Καποδιστριακών Δήμων.

Ακολούθως έκανε λόγo για την περίοδο του Προγράμματος Καποδίστριας, όπου ανέφερε «ότι για πρώτη ίσως και για τελευταία φορά στην Ελληνική ιστορία, έγινε τόση μεγάλη εισροή χρημάτων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Λόγω όμως της Τοπικιστικής αντίληψης των διοικούντων, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα οφέλη να είναι υπερ της έδρας του Δήμου, σε βάρος των μικρών Κοινοτήτων και ιδιαίτερα, της σε μεγάλο βαθμό αναπτυσσόμενης Κοινότητας Οξυλίθου.
Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι παρά την πρωτοφανή εισροή χρημάτων στο Δήμο Κύμης μικρά έργα έγιναν στον Οξύλιθο, παρά τις μεγάλες υποσχέσεις.
Αγαθά δε όπως το νερό που μόνο στον Οξύλιθο υπήρχε σε αφθονία και το διέθετε η πρώην Κοινότητα με χαμηλό κόστος στους κατοίκους, έγινε από τους διοικούντες του Δήμου αντικείμενο εκμετάλλευσης και μέσον για είσπραξη χρημάτων.
Παρατηρήθηκε δε κατ’ επανάληψη, χρήματα της ΣΑΤΑ Οξυλίθου από το Τεχνικό Πρόγραμμα, όλης της περιόδου του Καποδιστριακού Δήμου να μεταφέρονται και ν’ αξιοποιούνται σε άλλες εκτός Οξυλίθου και κυρίως στην Κύμη περιοχές.
Περιοχές του Οξυλίθου με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης όπως παραλία Στομίου, παραλία Άϊ Γιώργη μέχρι την Μουρτερή, ολόκληρος ο κάμπος και οι πλαγιές του Οξυλίθου, ο Ευαγγελισμός,   ο Αρχαιολογικός χώρος στο Βιγλατούρι έμειναν αναξιοποίητες
Την περίοδο του «Προγράμματος Καλλικράτης» δυστυχώς συνεχίζεται η άνιση μεταχείριση υπέρ της Κύμης μέσα στη Δημοτική Ενότητα σε βάρος του χωριού μας.
Δικαιώματα όπως η ίδρυση Κ.Ε.Π. στον Οξύλιθο αποποιούνται μόνο και μόνο για να τρέχουν οι Οξυλιθιώτες με το παραμικρό στην Κύμη.
Πάγια Προκαταβολή που προβλέπεται από το Νόμο, Πρόγραμμα Καλλικράτης δεν μας έχει αποδοθεί ακόμη.
Προωθούνται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ προς αξιοποίηση Αρχαιολογικοί χώροι όπως η βρύση της Νικολέτας και η Δραγωνερα και δεν δίνεται καμία σημασία για την ανάδειξη της Αρχαίας Κύμης στο ΒΙΓΛΑΤΟΥΡΙ.
Απαξιώνονται με τον τρόπο αυτό από τον ίδιο το Δήμαρχο το όνομα και η ιστορική έδρα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου».
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος ζήτησε να μεταφερθεί το ποσόν του Ενός εκατομμυρίου (1.000.000) Ευρώ για ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Κύμης στον Οξύλιθο:
α) Γιατί σύμφωνα με ιστορικές αναφορές και επιστημονικές ανακαλήψεις, ως ιστορική Κύμη αναφέρονται μόνο σε περιοχές του Οξυλίθου όπως είναι το Βιγλατούρι και οι Κοκκινοκκλησίες

β) Όπως μεταφέρθηκαν άλλα ποσά από την ΣΑΤΑ Οξυλίθου προς άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα και την Κύμη και προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Δημάρχου για να φτιαχθούν κάποια έργα αναγκαία στον Οξύλιθο, προς αποκατάσταση στοιχειωδης ισορροπιας  έργων που έγιναν στην Κύμη σε σχέση με το μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και της Εύβοιας.
Στην συνέχεια έδωσε τον λόγο  σε αιρετούς όπως ο συνχωριανος μας Περιφεριακος συμβουλος κων Κουλουριδης εκπροσώπους φορεων  και κατοίκους οπου  έγινε  εποικοδομητικός διάλογος και  ακούστηκαν και καταγράφηκαν τα προβλήματα του χωριού.
Οι κάτοικοι του Οξυλίθου ζητούν να γίνει αναπροσαρμογή του τιμολογίου ύδρευσης-Εξίσωση παγίου τέλους σύμφωνα με άλλες Δημοτικές Ενότητες-Κατάργηση κλιμακωτού τιμολογίου-Εφαρμογή του τιμολογίου που ισχύει στην Δημοτική Ενότητα Κονιστρών.
Ακόμη το βυτιοφόρο του Δήμου ν’ αδειάζει δωρεάν τους βόθρους του Οξυλίθου μιας και τα ποσά που απορροφήθηκαν από το Κράτος αποδόθηκαν προς όφελος μόνο της Κύμης και οι δεσμεύσεις του Δημάρχου για αποχέτευση στον οξυλιθο εδώ και δεκα χρονια δεν υλοποιήθηκαν.
Επιπροσθετα δε  ο Δήμος, διέκοψε την λειτουργία των βυτιοφόρων που είχε μικρού και μεγάλου, για να μας παραδώσει όμηρους  στους ιδιώτες που έρχονται από την Χαλκίδα, με καθυστερήσεις και υψηλό κοστος αποκομιδης των βοθρολυματων
Στη συνεχεια η συνέλευση των κατοίκων (Λαϊκή Συνέλευση) ζήτησε να υλοποιηθούν οι διαχρονικές υποσχέσεις-δεσμεύσεις του Δημάρχου:
1)Μελέτη αποχέτευσης και κεντρικό σχεδιασμό.
2)Εξεύρεση χώρου με αγορά ή απαλλοτρίωση για δημιουργία δύο (2) πλατειών με προτεραιότητα στο κάτω μέρος του Οξυλίθου.
3)Επέκταση αρδευτικού δικτύου σε ολόκληρο τον κάμπο του Οξυλίθου κατά μήκος και παράλληλα του επαρχιακού δρόμου και στην απέναντι πλευρά του ποταμού από τα Κηπιώτικα μέχρι την Γέφυρα.
4)Ανάπλαση Παραλίας Οξυλίθου.
5)Αξιοποίηση κτήματος Οικονόμου.
6)Μελέτη Ανάπλασης-Αξιοποίησης πλατείας Οικισμού Κληματαρίου.
7)Από την εκτακτη επιχορηγηση ποσου 6. 260.000 ευρω από θεομηνίες -Πρακτικά Δήμου Κύμης 19η Συνεδρίαση 02/12/2009 προβλεπονταν οι τσιμεντοστρωσεις των παρακατω δρομων τα οποια δεν εκτελεστηκαν ποτε
Βενζινάδικο-Πηγαδάκι
Γήπεδο Οξυλίθου-Οξυνές
Άγιος Νικόλαος-Καραγιόζης
Ένα τμήμα του δρόμου Άγιος Γεώργιος-Μουρτερή μήκους 400 μέτρων.
8)Αποκατάσταση ολόκληρου του δρόμου Οξυλίθου-Κληματαρίου.
9)Ασφαλτόστρωση του δρόμου από Μπενετιάνους προς Κουβελάρη μεχρι δρομου  Σταχτής .
10)Ανάπλαση Τούρλας.
11)Ανάπλαση συγκοινωνιακού κομβου Γέφυρας Οξυλίθου.
12)Αγορά κτηρίου για λαογραφικό μουσείο.
13)Τσιμεντόστρωση δρόμου στους Χατηριάνους από οικία κληρονόμων Ελένης Κουφού χήρας Ευαγγέλου έως οικία Χαράλαμπου Τόγια.
14/Τσιμεντοστρωση δρομου από κεντρικό δρόμο σωτήρος  σε αποσταση 100 μετρων προς τα πεζουλια εως τα πρωτα σπιτια         
                                    ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
                                                     ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ                   Κων/νος Τριανταφύλλου
                                          
                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου