Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΠΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Αλιβέρι   14   / 06 / 2012
                                                                                                                    ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΡΟΣ
κ. ΚΛΕΑΡΧΟ  ΠΕΡΓΑΝΤΑ ,   Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,
κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΠΕΤΣΙΟ , Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος,
κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ, Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας,
κ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ, Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί Κύριοι,
Από το μεσημέρι, σήμερα , πυκνοί -  τοξικοί προφανώς-  καπνοί, με προέ-λευση   το σκουπιδότοπο Αλιβερίου,  έχουν πνίξει την πόλη , καθιστώντας αφόρητες και προφανώς επικίνδυνες τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της.
Δεν πέρασαν παρά δύο μήνες  από την αντίστοιχη πυρκαγιά στον ίδιο χώρο για την οποία και είχαν κινητοποιηθεί οι Υπηρεσίες  της Περιφέρειας, αφού είχαν μάλιστα ενημερωθεί εγγράφως για την επικινδυνότητα της κατάστασης λόγω της αποδεδειγμένα παράνομης απόθεσης τοξικών αποβλήτων στον χώρο (έγγραφο της Δ-νσης Περιβάλλοντος της ΝΑ Εύβοιας με το με αρ. πρ. 363/1-3-2010 ). Η «ιστορία» όμως επαναλαμβάνεται, μπορεί σήμερα ως φάρσα αλλά αύριο πιθανόν και ως τραγωδία ...
Τίποτε όμως , από ότι φαίνεται , δεν έγινε.
Η κατάσταση αυτή , που από ότι φαίνεται τις συνέπειές της θα αντιμετωπίζουν για μέρες οι κάτοικοι, έως ότου σβήσει ολοσχερώς ο πυρήνας του σκουπιδότοπου, εμπνέει τεράστια ανησυχία και βεβαίως δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας και απαξίωσης των θεσμών στην συνείδηση των Πολιτών.
Κατόπιν τούτων καλείστε:
Να πάρετε άμεσα κάθε ενδεδειγμένο μέτρο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας για την ασφαλή αντιμετώπιση της κατάστασης.
Να αναζητήσετε ευθύνες , πιθανά λάθη και παραλήψεις υπηρεσιών και υπαλλήλων που πιθανόν ευθύνονται έστω και κατ ελάχιστον στην δημιουργία της αναφερόμενης κατάστασης.
Να θέσετε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προ των ευθυνών της στο τι έκανε για την απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων ως εξ αρμοδιότητας έχει.
Να  αναδείξετε τις ευθύνες της Αυτοδιοίκησης όσον αφορά τις συνθήκες περίφραξης , προστασίας και φύλαξης του συγκεκριμένου σκουπιδότοπου για όσο διάστημα παραμένει ενεργός.
Να επιταχύνετε τις διαδικασίες εφαρμογής μέσω και πιθανών αναπροσαρμογών του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα απορρίμματα, και υλοποίησης του έργου αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αλιβερίου .
Να διεκδικήσετε την ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης έργων και υποδομών που θα αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις.

Με τιμή και εκτίμηση
ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ,
Επικεφαλής Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας,
Περιφερειακός Σύμβουλος Ευβοίας από το Αλιβέρι,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου