Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ RDF ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ. ΑΝΑΨΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ;
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ*
Τελικά  η πολυπόθητη  πολεοδομική άδεια που ανοίγει τον δρόμο για την καύση του RDF, δηλαδή του προϊόντος της επεξεργασίας σκουπιδιών, στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι είναι πια στα χέρια της Εταιρίας ή τουλάχιστον έχει υπογραφεί από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Η καθυστέρηση που έπαιξε το Πολεοδομικό Γραφείο Κύμης είχε όπως λέγεται θετικά αποτελέσματα αφού η ΑΓΕΤ έχει υποσχεθεί αρκετά αντισταθμιστικά οφέλη. Κάποιοι τα συσχετίζουν με τις ανακοινώσεις περί ΒΙΟΚΑ και μελέτης για νέο ΒΙΟΚΑ δεδομένου ότι αυτό είναι ένα παλιό σχέδιο της Εταιρίας  για να αξιοποιήσει και το νερό, δηλαδή το τελικό προϊόν της επεξεργασίας  των λυμάτων, σχέδιο στο οποίο άλλοτε αντιδρούσαν οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ. Η είσοδος της ΑΓΕΤ και στα υγρά απόβλητα θα εμφανιστεί ως  αντισταθμιστικό όφελος αλλά στην ουσία προλειάνει το έδαφος για την καύση και της λυματολάσπης των βιολογικών καθαρισμών. Εξ΄ ού και ο καταιγισμός δημοσιευμάτων, καταγγελιών, έργων, και απειλών κατά κάθε ενός που αντιδρά ή που πιθανολογείται ότι θα αντιδράσει. Αξίζει προσοχής η διαφαινόμενη υπονόμευση στελεχών του τοπικού περιβαλλοντικού κινήματος αλλά και η επίθεση από κάποιο Blog με προσωπικά δεδομένα.
Ο κύβος έπεσε, το ζάρι έδειξε RDF. Οι αγώνες της τοπικής κοινωνίας, αγώνες που πρέπει να πιστωθούν και στα στελέχη του ανελθόντος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να πάνε χαμένοι διότι για κάποιους υπερτερούν τα αντισταθμιστικά οφέλη χωρίς εγγυήσεις για την υγεία και την ανάπτυξη. Όλα αυτά θυμίζουν τα καλά παιδιά του μνημονίου που επισείοντας  τον τρόπο της χρεοκοπίας παίζουν το παιχνίδι όλων εκείνων που θέλουν να περάσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα σε βάρος της κοινωνίας.  Πάντως πρέπει να τους βγάλουμε το καπέλο, διαλέγουν τους κατάλληλους ανθρώπους αφού βεβαίως τους έχουν περάσει από εξετάσεις. Θυμάστε εκείνο το χαρτί της ΛΑΡΚΟ που χάθηκε λόγω των εκλογών του 2006. Πως το κατάπιε ο κόσμος αθόρυβα και εύπεπτα.

Υ.Γ. Για να μην δοθεί σε κανέναν το ερέθισμα να σπεκουλάρει (καλωμπαρίστικα κατά την αγαπημένη μας Ντόρα) κατά των εργαζομένων αφαιρέθηκε σχετική αναφορά που είχε να κάνει με την εντοπιότητα σε σχέση με την πίεση της τοπικής κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται και όταν ακόμη υπογράφουν με διπλή εντολή. Το αντίθετο μαλιστα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου