Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ….. ΕΜΕΙΣ

 editorial

Τις τελευταίες μέρες στο κρατίδιο ΚυμηΑλιβέρι  έχει ξεσπάσει πόλεμος  γύρω από τα λερωμένα και άπλυτα της Πολεοδομίας.  Οι γνωρίζοντες διαβάζοντας τις ανακοινώσεις μάλλον γελάνε διότι όσα αποκαλύπτονται είναι ήδη γνωστά και όσα δεν αποκαλύφθηκαν ακόμη – δεν ξέρουμε αν αποκαλυφθούν ποτέ- επίσης γνωστά είναι. Οι γνωρίζοντες δεν εκπλήσσονται. Αλλά επειδή όσα αποκαλύπτονται αποτελούν μία μικρή επιτομή διαπλοκής και διαφθοράς καλό είναι να παρέμβει ένας εισαγγελέας, κάποιος επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης και να ψάξει τους φακέλους  ακόμη και για τα χρόνια που ίσως τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Εμείς πάντως θα δημοσιεύουμε από τούδε και στο εξής μόνο τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις  χωρίς άλλο ενδιαφέρον για έναν πολύ απλό λόγο.
Την στιγμή που κάποιοι ψάχνουν τους σκελετούς της διαφθοράς στα ντουλάπια της πολεοδομίας – τους συνιστούμε ασφαλώς να συνεχίσουν το ψάξιμο- στην περιοχή μας παίζονται κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα,  ελλοχεύουν άμεσοι κίνδυνοι για την υγεία και την ποιότητα ζωής, και γιαυτά υπάρχει σχεδόν σιωπή που  ελπίζουμε να μην καταλήξει σε omerta.
Η αποξήλωση και απομάκρυνση του αμιάντου από τις παλιές μονάδες της ΔΕΗ, η επικείμενη καύση του RDF  στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι, η οικολογική βόμβα των ανοικτών, ανεξέλεγκτων και χωρίς τα βασικά μέτρα προστασίας  χωματερών που καίνε και μολύνουν το Αλιβέρι και τα χωριά της περιοχής με διοξίνες.  Γιαυτά τα προβλήματα υπάρχουν υπαίτιοι, υπάρχουν θεσμικοί παράγοντες που δεν ενδιαφέρονται για την δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος, υπάρχουν αγώνες που εάν δεν συνεχιστούν τώρα την κρίσιμη στιγμή θα  σβήσουν τις ελπίδες που γέννησαν στους συμπολίτες μας. Εκτός και εάν σήμερα υπάρχουν αποδείξεις, εγγυήσεις ή  άλλοι λόγοι για τους οποίους ο αμίαντος μπορεί να μεταφερθεί χωρίς έλεγχο, το RDF μπορεί να καεί άφοβα, τα σκουπίδια μπορούν να καίγονται στις χωματερές «ανανεώνοντας» τον καθαρό αέρα.
Πραγματικά χαιρόμαστε για όσα γράφονται και ακούγονται τις τελευταίες μέρες. Όχι γιατί  δεν ξέραμε τι γίνεται αλλά επειδή ξέραμε πολύ καλά. Το θέμα δεν είναι να χαιρόμαστε αλλά και να ξεσηκωθούμε  οι έντιμες  και πραγματικά προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου σε έναν ανελέητο αγώνα κατά της διαπλοκής, της διαφθοράς και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής μας. Οι υπαίτιοι είναι γνωστοί, έχουν ονοματεπώνυμο και πλούσια ιστορία, ούτε φυσικά μας ξεγελούν οι μεταμφιέσεις τους. Εμπρός να καθαρίσουμε τον αέρα, και τον πραγματικό και αυτόν που περιβάλει τη ζωή μας.
Για όσους εν τω μεταξύ ανησυχούν τους διαβεβαιωνουμε ότι σε αυτό το ιστολόγιο γνωστοί και επώνυμοι είμαστε και εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου