Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Ημ/νία: 24-10-2014
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ –ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                              
Ταχ. δ/νση Κ.Μπακόλα 30
τκ 34500 Αλιβέρι
τηλ. 2223350311
Fax. 2223024558

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο  στείρας αντιπαράθεσης.
Αντίθετα πρέπει να  είναι αντικείμενο κοινού ενδιαφέροντος για την επίλυση τους.
Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, σε αυτή την κατεύθυνση, κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την  επίλυση τους, κινούμενη πάντα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, αλλά και της νομιμότητας.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υ.Δ.Μ. και Ηλ. Διακυβέρνησης η μετακίνηση των Δημοτών δεν αναγνωρίζεται ως αρμοδιότητα των Δήμων και η χρήση των Δημοτικών Λεωφορείων γίνεται αποκλειστικά για την μετακίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων και μόνο για εργασίες που αφορούν το Δήμο.
Στα πλαίσια αυτά η Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Κονιστρών, με Δήμαρχο τον Δημ. Παπαναστασίου, πήρε έγκριση  από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για την μετακίνηση των  Δημοτών στα όρια του Δήμου Κονιστρών και σε οικισμούς που δεν είχαν εξυπηρέτηση από τα δημόσια συγκοινωνιακά μέσα.
 Η απελθούσα δημοτική αρχή ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για  ανανέωση της άδειας ή την επέκταση της γραμμής. Συνέχισε χωρίς καμιά έγκριση διάφορα δρομολόγια, ενώ μετέφερε παράνομα και την ποδοσφαιρική ομάδα που ανήκει στην οικογένεια του πρώην Δημάρχου, εκθέτοντας τον Δήμο σε τεράστιους κινδύνους.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όπως αποδεικνύεται κάθε μέρα, με το πρόσχημα ότι « με τη νομιμότητα δεν μπορείς να προχωρήσεις », είχε καθιερώσει παράνομους τρόπους λειτουργίας, σε πολλούς τομείς, ιδιαίτερα ευαίσθητους, που ενδιαφέρουν όλους τους πολίτες. Για αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να «ωθήσει» και τη σημερινή Δημοτική Αρχή σε μη νόμιμες ενέργειες για να ισχυριστεί, ότι και η νέα Δημοτική Αρχή ενεργεί όπως περίπου και η προηγούμενη.
Όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν ελπίζουμε σύντομα, για να σταματήσει η υποκρισία και το δήθεν ενδιαφέρον, το οποίο προσπαθούν να «επιδείξουν» σήμερα ορισμένοι με θεατρικού τύπου ενέργειες. 
Για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας, ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι κάνουμε και θα συνεχίσουμε, κάθε προσπάθεια να μας δοθούν οι αναγκαίες άδειες για τη χρήση του λεωφορείου για τη μεταφορά πολιτών. Άλλωστε πρέπει να θυμίσουμε ότι η άδεια που υπάρχει από το 2009, έχει την υπογραφή του σημερινού Δημάρχου, με την ιδιότητα του Νομάρχη που είχε τότε.
Αν όμως δεν δοθεί η άδεια που ζητάμε, εμείς δεν θα παρανομήσουμε σε καμιά περίπτωση, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις σε βάρος του Δήμου.
                                                                             
 Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου