ΑΥΡΙΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΑΣ«Στον ιστότοπο της Βουλής θα αναρτηθούν από αύριο το πρωί στις 11.00, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των υπόχρεων πολιτικών για το οικονομικό έτος 2011 και θα παραμείνουν στο διαδίκτυο για ένα μήνα, μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2013.
Αύριο στην ιστοσελίδα της Βουλής τα «πόθεν έσχες»Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, Αθανάσιου Νάκου στα «πόθεν έσχες» που θα αναρτηθούν συμπεριλαμβάνονται:
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές καθώς και όσοι διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.
Υπόχρεοι για δήλωση πόθεν έσχες είναι και όλοι οι πρώην πολιτικοί που έληξε η θητεία τους τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της βουλής.»
Κάτι μας λέει ότι αύριο θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ δηλαδή η προβλεπόμενη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και των Προέδρων των Δ.Σ. των Δημοτικών Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων όχι μόνο για το  οικονομικό έτος 2011 αλλά και για το 2010. Αυτή την υποχρέωση την έχουν όλοι οι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες και οι αιρετοί που ασκούν διοίκηση. Στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου έως σήμερα έχουν γράψει εκεί που δεν παίρνει μελάνι την διαφάνεια και την λογοδοσία καθώς και την νομική και ηθική υποχρέωσή τους. Αυτοί είναι πιο πάνω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους λοιπούς πολιτικούς. Αλλά δεν φταίνε  αυτοί φταίμε όλοι εμείς  που τους ανεχόμαστε.
Ας τολμήσουν λοιπόν αύριο το πρωί να αναρτηθούν όλες οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης των αιρετών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου με πρώτον τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους στην ιστοσελίδα του Δήμου. Εάν δεν υποβάλλουν Δήλωση έχουν συγκεκριμένες ποινικές και διοικητικές συνέπειες,  αν δε την αναρτήσουν έχουν παραβιάσει οριζόμενο από τον νόμο (ν.3852/2010) καθήκον
Ιδού λοιπόν αύριο πεδίο δόξης λαμπρό. Αν δεν το κάνουν…. ο καθένας μπορεί να αμφιβάλλει για αυτούς.

Σχόλια