Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ



ΛΑΛΑ ΤΟ: Καιρός να παραπονεθούμε και μείς. Η ανοικτή επιστολή δεν εστάλει στο Blog όπως γίνεται με άλλες ανακοινώσεις του Δήμου. Επειδή όμως η είδηση προέχει....εμείς οφείλαμε να την "αλιεύσουμε" από άλλο διαδικτυακό τόπο για να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας. Η είδηση δεν μπορεί να περιμένει το αύριο, τρέχει.....

"Με έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι δημοσιεύτηκε στον τύπο και στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης το από 5-6-2012 έγγραφο σας, με τις απόψεις σας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της υπό ίδρυση κινητής μονάδας ανάκτησης ανακυκλώσιμων-κομποστοποίησης Νότιας Εύβοιας.
Το έγγραφο δεν κοινοποιείται καν στο Δήμο, αλλά δίδεται για χρήση στο διαδίκτυο από χθες το μεσημέρι!!!

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που σας διαβιβάστηκε αφορά ένα βασικό έργο υποδομής χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, με ασφυκτικές χρονικές δεσμεύσεις και για το λόγο αυτό δεν αναζητήθηκαν έγγραφα υπηρεσιών για το αγροτεμάχιο, πριν την κατάθεση της ΜΠΕ μια και θα έπρεπε να γνωμοδοτήσουν ξανά οι υπηρεσίες επί της ΜΠΕ του συγκεκριμένου έργου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 664/2007 κηρύχθηκε αναδασωτέα μία έκταση συνολικού εμβαδού 152.141 στρεμμάτων, μια περιοχή δηλαδή που περιλαμβάνει οκτώ περίπου κοινότητες και ένα μεγάλο τμήμα των πρώην Δήμων Ταμυνέων, Κονιστρών και Αυλώνος!

Για το λόγο αυτό κατά τα τελευταία χρόνια έχει εκδοθεί πλειάδα πράξεων για χαρακτηρισμό που αφορούν εκτάσεις μη δασικού χαρακτήρα από το Δασαρχείο σας.

Με το έγγραφό σας, αμφισβητείται ο ιδιωτικός και γεωργικός χαρακτήρας της έκτασης που καλύπτει το αγροτεμάχιο, ενώ καλλιεργείται σε όλη του την έκταση πάνω από 45 χρόνια, είναι περιφραγμένο με περίφραξη ετών και μισθώνεται προς καλλιέργεια επί χρόνια. Κυρίως όμως έχουν χαρακτηριστεί από την υπηρεσία σας ως γεωργικές και αγροτοκτηνοτροφικές μια πλειάδα εκτάσεων ομόρων ιδιοκτησιών αυτής της περιοχής.

Το πιο πάνω έγγραφό σας βασίστηκε σε απλή αναφορά της Δασονόμου Αλιβερίου και χωρίς διενέργεια αυτοψίας. Μέσα σε διάστημα δύο ημερών (πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα) διεκπεραιώσατε την υπόθεση και ενώ ο Δήμος ζήτησε να λάβει επίσημα γνώση των εγγράφων η Δασονόμος Αλιβερίου αρνήθηκε να παραδώσει αντίγραφο του εγγράφου της Αναφοράς της, με την αιτιολογία 1) ότι το έγγραφο αυτό είναι Εσωτερικό Υπηρεσιακό Έγγραφο και 2) ότι έχει αποσταλεί και βρίσκεται στην Γραμματεία του Δασαρχείου Κύμης.

Πραγματικά μας δημιουργείται αμφιβολία. Τελικά γιατί απαξιώνει το Δασονομείο και το Δασαρχείο Αλιβερίου τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Γιατί δεν ζήτησε επί πλέον στοιχεία από το Δήμο, ορθοφωτοχάρτες κλπ ώστε να τεκμηριωθεί η χρήση του αγροτεμαχίου;

Μήπως δεν θέλει το Δασαρχείο να υλοποιηθεί ένα βασικό έργο υποδομής και περιβαλλοντικής προστασίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων; Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι το Δασαρχείο εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και όχι των πολιτών! Ούτε ότι δρα αντιπολιτευτικά στο Δήμο!

Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο ώστε να ξεπεραστούν τα τεχνητά εμπόδια που τίθενται με στόχο να μην υλοποιηθεί το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων από τον Δήμο και του Δημότες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου