Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου για την καινοτομία και τη γνώση


Με στόχο την προώθηση της γνώσης, της κατάρτισης και της καινοτομίας για τους δήμους και τις περιφέρειες, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO),  καθηγητής Σπυρίδων Φλογαΐτης, υπέγραψαν την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου, προγραμματική συμφωνία.
Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία Ινστιτούτου Τοπικής Διακυβέρνησης και Πολιτικών Καινοτομίας, το οποίο στο πλαίσιο του Οργανισμού θα συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Διακυβέρνησης, θα διεξάγει μελέτες, θα καταρτίζει στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα προωθεί συστηματικά και στην πράξη καινοτόμες πολιτικές, που μπορούν να εφαρμοστούν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε η χορήγηση υποτροφιών (ενίσχυση και παροχή εκπαιδευτικής βοήθειας) σε κατοίκους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε άτομα με καταγωγή από τη Στερεά Ελλάδα, προκειμένου να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής.
Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε κατά τις εργασίες της ετήσιας συνάντησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του EPLO, παρουσία του επίτιμου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής, πρ. Πρωθυπουργού της Ιταλίας, Giuliano Amato, ο οποίος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.
Με τη συμφωνία αυτή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας γίνεται η πρώτη περιφέρεια που επενδύει στη γνώση, στη διεθνή δικτύωση και στην κατάρτιση των υπαλλήλων της, προκειμένου να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της και να φέρει πιο κοντά τη γνώση και την καινοτομία με τη δημόσια διοίκηση.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Αναζητούμε συνεχώς συνεργασίες και δρόμους που δίνουν μεγαλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την εξειδίκευση και την κατάρτιση. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά και η συνεργασία μας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, για να μπορούμε να δώσουμε σε όλους τους πολίτες μας και τα στελέχη της Περιφέρειάς μας, την δυνατότητα γνώσης και αναζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου