Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Διαμαρτυρία των Συνταξιούχων Τσιμέντου για τα νέα μέτρα των νόμων 4387/2016 και 4389/2016

Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων Προσωπικού Εταιριών Τσιμέντου
ΟΣΣΥΠΕΤ
 Ευριπίδου 9 Αθήνα 4°ς Όροφος Γραφείο 11

ΑΘΗΝΑ  02/07/2016


Προς: Α) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
           Β) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (Γ.Γ.Κ.Α.)

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα των νόμων 4387/2016 και 4389/2016

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων Προσωπικού Εταιριών Τσιμέντου εκφράζει την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία στα μονόπλευρα άδικα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια που αφορούν τις μειώσεις των συντάξεων και ειδικά στα νέα Άδικα μέτρα που επιφέρουν οι νόμοι 4387/2016 και 4389/2016, τα οποία θίγουν για μία ακόμη φορά όλους τους  συνταξιούχους και τους μισθωτούς και ειδικά του κλάδου μας. Επισημαίνουμε ιδίως
την περικοπή των συνταξιοδοτικών παροχών για πολλοστή φορά, την δραματική μείωση των συντάξεων, τη μεταφορά τους στον ΕΦΚΑ, το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών, την μεταβολή επί το δυσμενέστερο των συντελεστών υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και την εκτίναξη της κλίμακας της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και τη συνολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.
Είμαστε όλοι εδώ γιατί θέλουμε και πρέπει να προσφέρουμε στους συναδέλφους μας συνταξιούχους και εργαζόμενους.
Εργασθήκαμε στα εργοστάσια Τσιμέντων κάτω από σκληρές και αντίξοες συνθήκες της βαριάς και ανθυγιεινής βιομηχανίας, στηρίζοντας την οικοδομική δραστηριότητα στο εσωτερικό και τις τεράστιες εξαγωγές της Ελλάδας στα πέρατα της Οικουμένης.
Είναι για όλους μας λοιπόν δύσκολο να παραδεχθούμε την σκληρή και άδικη σημερινή πραγματικότητα, γιατί είναι κόλαση και δεν έχει ανθρώπινη όψη.
Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σαν είδος σε υπερεπάρκεια, οι συνταξιούχοι σαν ληγμένες παρτίδες που απορρίπτονται και γενικά σβήνουν την ζωή όλων μας όπως και όποτε θέλουν ασύδοτα.
Στο όνομα της πατρίδας στερούμεθα βασικά δικαιώματα και κάθε προσπάθεια για να διορθωθούν οι αδικίες απορρίπτεται.
Η ανασφάλεια μας έχει σημαδέψει και η ανέχεια διαλύει την καθημερινότητά μας.
Τονίζουμε. την διαχρονική αξιοποίηση από το Κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με το φυσικό τους προορισμό, την εισφοροδιαφυγή, την μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, την ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών Ταμείων είναι οι παράγοντες που «υπονόμευσαν» διαχρονικά το Ασφαλιστικό Σύστημα. Όμως για τις συνέπειες της υπονόμευσης αυτής δεν ευθύνονται οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα, οι οποίοι κατέβαλαν διαχρονικά και με συνέπεια τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους.
Σημειώνουμε:

Ότι όπως έχει κριθεί με απόφαση της ολομέλειας του Σ.τ.Ε,( με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι δύο τελευταίες περικοπές των συντάξεων), ακόμη και σε περιπτώσεις δυσμενών δημοσιονομικών συνθηκών, η δυνατότητα του νομοθέτη να περικόπτει τις ασφαλιστικές παροχές δεν είναι απεριόριστη, αλλά οριοθετείται κατά πρώτον από τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης (άρθρο 25 παρ. 4 του Συντάγματος) και της ισότητας στα δημόσια βάρη (άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου