Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού: Οδύνη για τον πνιγμό ενός συνανθρώπου μας και την εγκατάλειψη του τόπου μας στους τομείς περίθαλψης και υγείας


Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού και προσωπικά η Δήμαρχος κ. Λίνα Ευσταθίου εκφράζουν την οδύνη τους για το ατυχές περιστατικό του πνιγμού ενός συνανθρώπου μας, επισκέπτη της Αιδηψού, που γέμισε με θλίψη όλους μας.
Ταυτόχρονα  ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας του με αυτή όλων ανεξαίρετα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι, παρά τις πολυετείς προσπάθειές τους, βρίσκονται σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή εγκαταλελειμμένοι  στην τύχη τους σε ότι αφορά την υγεία και κυρίως την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού το τελευταίο διάστημα έχει καταβάλει προσπάθειες πέραν των δυνατοτήτων του για να συνδράμει την ηρωική προσπάθεια των Κέντρων Υγείας, που έχουν φτάσει στο σημείο να λειτουργούν χωρίς καν τον στοιχειώδη εξοπλισμό και τα απλούστερα των υλικών, που απαιτούνται για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών ή ατυχημάτων.
Αποτελεί όντως τραγική αντίφαση την εποχή της διαδικτυακής ιατρικής να χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι, λόγω έλλειψης ενός απινιδωτή  ή ενός φαρμάκου.
Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να παρέχει τη βοήθεια που μπορεί στα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να υποκαταστήσει το ανέκαθεν προβληματικό Κρατικό Σύστημα Υγείας, που σήμερα δυστυχώς έχει φτάσει να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

Δεν μένει τίποτε άλλο παρά να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος, αλλά και γενικότερα στους δημόσιους προστάτες της υγείας μας και της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου