Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
email: unionidiotikoi.ch@gmail.com
τηλ: 6978017641, 6984324980

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ - ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας σε καλεί σε ετοιμότητα. Τα μεγάλα Super Market (ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΑΒ) έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους την πλειοψηφία της αγοράς και οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες γιγαντώνονται. Μέσα στην κρίση αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Τρίβουν τα χέρια τους γιατί στόχοι που είχαν χρόνια, γίνονται πράξη «και με τη βούλα»… απελευθέρωση απολύσεων, ξήλωμα εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ευέλικτες μορφές απασχόλησης, μειώσεις μισθών. Η μεγάλη κινητικότητά τους (εξαγορές, συγχωνεύσεις, διαπραγματεύσεις κλπ) δεν έχει στο παραμικρό να κάνει με την καλυτέρευση ή τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας, το αντίθετο μάλιστα.
Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουν: Τρομοκρατία και ανασφάλεια για εμάς, μέσα στους χώρους δουλειάς. Ποντάρουν στην αγωνία μας για την επιβίωσή μας. Παίρνουν δύναμη όταν μας βρίσκουν ανοργάνωτους, όταν οι όροι εργασίας γίνονται ατομικό πεδίο διαπραγμάτευσης. Κερδίζουν έδαφος όταν συμβιβαζόμαστε με τη λογική του μικρότερου κακού (πχ «μπροστά στο να χάσω τη δουλειά μου, ας δεχτώ τη μείωση μισθού») και μας βομβαρδίζουν με περισσότερες μειώσεις, με τετράωρα και εξάωρα που στην πράξη γίνονται ατελείωτες υπερωρίες, αρκετές φορές απλήρωτες, με δουλειά εφτά μέρες τη βδομάδα.
Μόνο μια δύναμη φοβούνται: Τους εργαζόμενους όταν οργανώνονται. Η εργοδοσία τρέμει, όταν οι εργαζόμενοι βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό υπαίτιο της κατάστασης που αντιμετωπίζουν, όταν συσπειρώνονται σε ταξικά προσανατολισμένα σωματεία, όταν θέτουν διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και παλεύουν σε κάθε χώρο δουλειάς γι’ αυτό, απομονώνοντας όποιους καλλιεργούν τον συμβιβασμό με την εργοδοσία και τις πολιτικές που τη στηρίζουν. 

Έχεις εμπειρία τώρα. Το εργατικό κίνημα, μαζί με τους μικρούς ΕΒΕ, μέσα από μεγάλες κινητοποιήσεις και την απεργία στις 4 Φλεβάρη για το ασφαλιστικό, δείχνουν την τεράστια δύναμη που έχουμε στα χέρια μας. Από κοινού εργαζόμενοι στο εμπόριο και στα ΣΜ, μαζί με τους μικρούς ΕΒΕ χρειάζεται να παλέψουμε απέναντι στον κοινό μας εχθρό, το μεγάλο κεφάλαιο του κλάδου, την πολιτική που το εξυπηρετεί και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις στην χώρα μας και η ΕΕ.
Μην αφήνεις ούτε μια μέρα χαμένη! Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο μπορούμε να αντεπιτεθούμε, με οργάνωση και συσπείρωση στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, σωματείο που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ. Με τη συμμετοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες μπορούμε να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Μπορούμε να σπάσουμε το κλίμα συναίνεσης και συμβιβασμού που προσπαθούν να επιβάλλουν η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες. Μπορούμε να περάσουμε στην αντεπίθεση με νέα απεργία, 48ωρη, σε περίπτωση που φέρουν στη Βουλή τον νόμο έκτρωμα για το ασφαλιστικό.
Αν ξεπεράσουμε το φόβο και το δισταγμό, μπορούμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Δεν υπάρχει καλή και κακή εργοδοσία. Αυτό το παραμύθι ξόφλησε! Η ανάπτυξη των κερδών τους δεν αφορά τη ζωή μας. Τα δικά μας συμφέροντα είναι αντίθετα με των εργοδοτών και των μονοπωλιακών ομίλων.

             Απαντάμε μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά στην εργοδοσία.
             Σπάμε το φόβο με συλλογικές αποφάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς.
             Δημιουργούμε προϋποθέσεις για κλιμάκωση του αγώνα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Κλιμακώνουμε τον αγώνα και προετοιμαζόμαστε
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

αν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το έκτρωμα για το ασφαλιστικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου