Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Σαματάς για το σαματά… απάντηση για την απάντηση


Με ελάχιστο, είναι η αλήθεια, ενδιαφέρον, παρακολουθώ το χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ των δύο μεγάλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θεωρώ ότι το ελάχιστο ενδιαφέρον που επιδεικνύω δεν αφορά μόνο εμένα αλλά και την πλειοψηφία των Δημοτών, καθώς καμία από τις απανωτές ανακοινώσεις και δελτία τύπου που εξέδωσαν οι κ. Ραβίολος και Μανώλης δεν απαντά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια και δυστυχώς, συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο τόπος μας και στα οποία ο Δήμος μας όφειλε να έχει απαντήσεις.
Για να συμβεί όμως αυτό απαιτείται μια διοίκηση αποφασιστική, με σχέδιο, με όραμα, με διάθεση σύνθεσης αλλά και σύγκρουσης εκεί όπου απαιτείται.
Αντ` αυτού γινόμαστε μάρτυρες ενός λαϊκίστικου παραληρήματος και απ` τις δύο μεριές. Απ` τη μια οι κοσμικότητες, οι φωτογραφικές μηχανές και τα παχιά λόγια και απ` την άλλη η αντίδραση για την αντίδραση και η παντελής έλλειψη έστω και μίας πρότασης.
Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις και των δύο παρατάξεων για το μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζουν και οι δύο, χρόνια τώρα.
 Ένα μοντέλο προσωπικών εξυπηρετήσεων, απευθείας αναθέσεων, αντιπαραγωγικό, με μοναδικό έσοδο τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης. Σας καλώ να διαβάσετε τις ανακοινώσεις του κ. Ραβιόλου όταν ήταν αντιπολίτευση. Αλήθεια πόσο μοιάζουν με αυτές που εκδίδει ο κ. Μανώλης!
Το ότι τελικά ο Δήμο μας οδηγείται στη χρεοκοπία… δείχνει να μην τους αφορά!
Λίγο πριν υποδεχθούμε το καλοκαίρι «τσακωνόμαστε», αντί να πραγματοποιήσουμε τις τομές που απαιτούνται ώστε, επιτέλους, οι εξαγγελίες για τουριστική ανάπτυξη να μην είναι κούφια λόγια.
Σε ένα Δήμο δίχως ούτε ένα πεζόδρομο, δίχως ελεύθερα πεζοδρόμια, δίχως καλάθια απορριμμάτων, δίχως καμία οδική σήμανση, δίχως την παραμικρή αξιοποίηση κανενός λιμανιού του, με τα χωριά του αναξιοποίητα και έρημα, με τους επισκέπτες του τόπου να αναζητούν τις παραλίες και τα αξιοθέατα σα να συμμετέχουν στο παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, εμείς επιλέγουμε να «τσακωνόμαστε»… γιατί; Με ποιο στόχο;
Ένας Δήμος που δεν κατάφερε, όλα αυτά τα χρόνια, να λύσει σοβαρά ζητήματα, όπως αυτά της αδειοδότησης και ανάπτυξης των λατομείων του, της χοροθέτησης των αιολικών πάρκων του, της υποβοήθησης των παραγωγικών του πλεονεκτημάτων όπως η κτηνοτροφία μας και μιλάει για τον τουρισμό με αφηρημένες έννοιες δεν έχει καμία πιθανότητα ανάπτυξης και επιβίωσης!
Θέλετε κύριοι να κουβεντιάσουμε για αυτά και να συνεργαστούμε για την επίλυση τους;
Η δική μας παράταξη (με τις αδυναμίες της και τις ελλείψεις της)  έχει αποδείξει ότι ήταν και παραμένει πρόθυμη να στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.    
      


Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος


Επικεφαλής Συμμετοχικής Δημοτικής Κίνησης «Αλλιώς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου