Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Οι προτάσεις της Συμμετοχικής Δημοτικής Κίνησης Καρύστου "Αλλιώς" στο Περοιφερειακό Συμβούλιο

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Κάρυστο τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, παρευρέθη ο επικεφαλής της Συμμετοχικής Δημοτικής Κίνησης «Αλλιώς», Ισίδωρος Παπαλυμπέρης.
Στην τοποθέτηση του στάθηκε κυρίως στο τεράστιο ζήτημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν πλέον οι κάτοικοι του Δήμου Καρύστου, καθώς η οικονομία του τόπου μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στην οικοδομή.
Ο Ισίδωρος Παπαλυμπέρης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις προς τον κ. Περιφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέσα στο πλαίσιο της πρότασης που είχε καταθέσει η παράταξη μας και στο προεκλογικό της πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι άξονες στους οποίους οφείλουμε να κινηθούμε ώστε να πετύχουμε την οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου μας είναι:
1.            ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Η Τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να πρωτοστατήσει στη δημιουργία ομάδων παραγωγών που θα μπορέσουν να «τρέξουν» σημαντικά ζητήματα όπως αυτό της πιστοποίησης των φιλών.
2. ΛΑΤΟΜΕΙΑ
Είναι αδιανόητο, αυτή η τόσο σημαντική δραστηριότητα για τους κατοίκους του τόπου μας, να είναι υπό καθεστώς παρανομίας ακόμα.
Η δύο βαθμίδες Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουν να συνεργαστούν ώστε να επιλυθεί, επιτέλους, το ζήτημα της αδειοδότησης και νόμιμης λειτουργίας των λατομείων.
Γεγονός που θα δώσει ώθηση στην εξορυκτική δραστηριότητα και θα επιτρέψει νέες επενδύσεις στον τομέα αυτό.  
3. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στον τομέα αυτό, πέρα από τα απαραίτητα έργα υποδομής που απαιτούνται (οδοποιία κλπ), είναι σημαντική η αξιοποίηση και ορθή λειτουργία του λιμένα της Καρύστου ως χώρος υποδοχής τουριστικών σκαφών.
Επίσης, με στόχο την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, θα είναι σπουδαία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου